86 van de 129
« Eerste  < Vorige 84 85 86 87 88 Volgende >  Laatste »
   
3e Raid Arctique, Kiruna SE > Paris FR, 26 aug - 1 sep 2014
FastFred
> 1900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1966
Geregistreerd: 28-06-2012

- C4 (2004-heden) Coupe VTS 2.0 16v
Gepost: 31 augustus 2014 02:49 AM
  [ # 1276 ]
oldenhage schreef:

hier nog iemand die iedere dag de berichten volgt. Ik stel dan ook voor om na het evenement een napraat avond te organiseren. Kunnen de deelnemers foto’s, filmpjes en anekdotes delen met iedereen die niet meekon.

Ik stel de garage daar graag voor open, maar het is natuurlijk ook leuk om dat bij Leontien te doen.

Helemaal niet zo’n gek idee!

Ex: ZX NP-JZ-34

Franse auto’s gaan niet stuk, die staken gewoon

Profiel  
 
Michelidds
> 400 berichten
RankRankRankRank
Totaal aantal Berichten: 487
Geregistreerd: 20-11-2004

- ID/DS Break20
- ID/DS DS19M
- 2CV AK400
- C5 Break ph2 2.0 16V
Gepost: 31 augustus 2014 10:50 AM
  [ # 1277 ]
oldenhage schreef:

hier nog iemand die iedere dag de berichten volgt. Ik stel dan ook voor om na het evenement een napraat avond te organiseren. Kunnen de deelnemers foto’s, filmpjes en anekdotes delen met iedereen die niet meekon.

Ik stel de garage daar graag voor open, maar het is natuurlijk ook leuk om dat bij Leontien te doen.

Heel goed idee Johan! Dat vinden vast veel mensen erg leuk.

Citroën-rijder sinds 1977. Voor goed ID/DS onderhoud, cursussen en advies ga je naar echte specialisten en de techneuten van de ID/DS club.

Profiel  
 
Kapitein Rob
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 65
Geregistreerd: 25-12-2012

- C5 2.0i 16v Exclusive automaat
Gepost: 31 augustus 2014 12:41 PM
  [ # 1278 ]
JWH schreef:

Wereldberoemd in Zweden ->klik

JW

very good (toch blijven Zweden nog steeds moeite hebben met niet-zweedse namen huh )

Profiel  
 
2d
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 7696
Geregistreerd: 30-11-2005

- C4 (2004-heden) Cactus PureTech 110 Shine EAT6
Gepost: 01 september 2014 01:23 AM
  [ # 1279 ]

Vanavond in Senlis aangekomen en morgen door naar Parijs. Wat een tocht tot dusver, ik kan en wil eigenlijk nauwelijks bevatten dat het morgen tot een einde gaat komen.

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
F.SvM
> 9000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 9319
Geregistreerd: 25-05-2010

- CX break 2500 RD diesel 1986
- ID/DS pallas 1967
- CX Prestige 2400 1976
- CX 2200 diesel super
- CX 25IE automaat
- CX 2500 pallas diesel
Gepost: 01 september 2014 07:00 PM
  [ # 1280 ]

Het zit er helaas op,
Nog 1 nachtje in Parijs ,en dan morgen maar eens naar huis.
Iedereen bedank voor alles

De boer is troef
Après cette énième cx
https://www.flickr.com/photos/126190970@N08/

http://www.citroen-forum.nl/forums/viewthread/223616/

Restauratie Prestige laagdaks, er is weer vooruitgang.

Profiel  
 
JWH
> 1900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1929
Geregistreerd: 18-03-2012

- C5 Break Prestige 2.0 16V
- CX 25RD Turbo
Gepost: 01 september 2014 08:00 PM
  [ # 1281 ]

De Raid Arctique 2014 was een prachtige en intense rit met leuke deelnemers en interessante gasten onderweg. Schitterend landschap en natuurlijk prachtige auto’s. Ongelofelijk dat we zes dagen geleden nog op de poolcirkel stonden.

JW

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 01 september 2014 10:04 PM
  [ # 1282 ]

van de voorpagina

La Croisière Blanche: Raid Arctique 2014

Niet het grootste in aantallen, maar wel het meest gedurfde evenement naar aanleiding van de veertigste verjaardag van de Citroën CX werd de Raid Arctique. Duizenden kilometers afleggen in enkele dagen tijd, met een auto die niet altijd de naam heeft van de betrouwbaarste te zijn. Deze tocht heeft het tegendeel bewezen, zelfs na veertig jaar kunnen CX’en nog kilometers malen zoals enkel de grote Franse voitures dat kunnen. Hieronder het verslag van Branko Cohenno alias Citrohenno over deze fantastische tocht van Lapland naar Parijs.

Het is gelukt ! We zijn allemaal in Parijs gearriveerd na zeven fantastische dagen die we als een hechte groep hebben doorgemaakt. Het begon met de proloog in Kiruna afgelopen dinsdag. Die morgen verzamelden we de auto’s vlak bij de ijzerertsmijn naast het stadscentrum van Kiruna. We maakten voor het eerst kennis met de deelnemers uit Rusland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen en Australië. De Finse deelnemers komen eind van de dag in Gällivare. En het Wegenwachtteam is er natuurlijk ook in Kiruna. In het stadhuis van Kiruna krijgen we een boeiende presentatie over het afbreken en verplaatsen van het centrum vanwege de scheuren in de grond die door de mijnbouw zijn veroorzaakt. Op humoristische wijze wordt dit verwoord door de projectleider.

Later stappen we in een touringcar en rijden we naar de LKAB mijn. Via een flinke tunnel rijden we het aardedonker binnen en binnen een paar kilometer zitten we op niveau 540. Dat betekent dat we 540 meter onder de oorspronkelijke top van de berg zitten. De rit naar beneden voelt een beetje vreemd, maar eenmaal beneden heb je niet het idee dat je diep onder de grond zit. We mogen hier de bus uit en komen in het bezoekerscentrum waar we worden rondgeleid. Met een helm op wandelen we door gangen die eens gebruikt werden voor de productie van ijzererts. Inmiddels zitten ze heel wat dieper, namelijk 800 meter dieper dan waar wij nu rondlopen.

Na afloop rijden we naar Gällivare waar we de drie Finse CX Breaks zien staan. De groep is nu compleet. We dineren op de plek waar Citroen in 1974 aan de rendierboutjes zat. Woensdagmorgen worden de auto’s met Champagne gedoopt in de verwachting dat de reis op deze wijze wel moet slagen want in 1974 was dat ook het geval. Ons eerste reisdoel is het Sami Museum in Jokkmokk. We rijden in groepjes en wisselen ook van plek waardoor er onderweg steeds aparte foto’s kunnen worden gemaakt. Ook wordt er gestopt om de aanrijdende auto’s te kunnen fotograferen. Als we Jokkmokk binnenrijden verzamelen we op de parkeerplaats bij het museum. En daar krijgen we te horen dat het vanwege omstandigheden juist vandaag gesloten is. Niet getreurd, want we gaan gewoon ergens koffie drinken en daarna rijden we de E45 af naar de Poolcirkel. Daar worden natuurlijk ook weer foto’s gemaakt en dan weer snel door, naar de volgende stop waar een aantal Zweedse Citroën liefhebbers ons opwacht. We gaan samen koffie drinken en we zijn blij verrast hoe enthousiast men ons ontvangt. We overnachten in Storuman.

Donderdagmorgen schijnt de zon en over glooiende wegen rijden we door het bosrijke landschap. Bij Hoting stoppen we voor een bezoek aan Ivar’s Bilmuseum. Een flinke privé collectie auto’s en motoren van de lokale autodealer. Er valt veel te zien en sommige auto’s roepen herinneringen op aan vroeger bij de wat oudere deelnemers. Daarna rijden we weer een stuk verder op weg naar Östersund. In het Jamtli park gaan we lunchen. De plek is mooi en we kunnen de auto’s in een soort van openluchtmuseum bij de garage en het tankstation neerzetten. Dat levert weer mooie plaatjes op en we kunnen hier een groepsfoto maken. Binnen op de zolder van het restaurant staan de tafels gedekt en krijgen we een warme maaltijd. Een aantal lokale Citroen liefhebbers is ook hier weer aanwezig en er valt weer genoeg te bespreken met elkaar. We moeten nog een heel stuk rijden dus we gaan weer. Bij Sveg stoppen we nog even bij het tankstation waar de Wegenwacht nog even een klusje kan doen. Begin van de avond komen we aan in Orsa bij een mooi gelegen oud gebouw wat een hotel is dat door Nederlanders wordt gerund. Ook hier zijn weer Zweedse CX rijders aangekomen die met ons zullen dineren. Het eten is uitstekend en tot laat zitten we nog in de lounge al onze data te verwerken om de diverse media van informatie te voorzien.

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 01 september 2014 10:05 PM
  [ # 1283 ]

Deel II:

Vrijdag wordt de laatste dag in Zweden. Een flink stuk rijden met een vol programma. Na een schitterende route door een bosrijke, slingerende en glooiende weg komen we in Hällefors voor een koffiestop. Een heel eind verder vlak voor Trolhättan stoppen voor de lunch om daarna door te rijden naar het SAAB museum. We zetten de CX-en voor deur en brengen daar een uurtje door. We moeten nu naar Göteborg om de boot naar Kiel op te gaan. Met z’n allen rijden we in colonne de boot op en ook daar dineren we weer gezamenlijk. Gedurende de nacht brengt de boot ons naar Kiel in Duitsland.

Zaterdagmorgen ontschepen we de colonne CX-en en rijden we over de Autobahn naar Keulen. Er is verder geen programma dus ieder kan onderweg stoppen waar men wil. Onderweg vallen hevige buien maar we komen allemaal weer veilig aan bij het hotel in Wesseling gelegen aan de Rijn. We eten buiten onder een afdak wat ook nodig is als weer een flinke bui overkomt.

Zondag na het ontbijt gaan we eerst naar een kapel. En wel de Bruder Klaus Kapelle vlak bij Keulen. Een architectonische rariteit in het landschap. Iets heel aparts. Via Luik rijden we naar Brussel waar op het IJzerplein het grote Citroën gebouw staat waar in 1974 ook foto’s zijn gemaakt. Dezelfde chaos als toen creëren we hier als we zo veel mogelijk auto’s op de stoep gaan parkeren. En dan rijden we naar Frankrijk naar Senlis waar we overnachten voor we Parijs binnenrijden.

Vandaag vertrokken we naar Parijs. Eerst naar het Conservatoire Citroën, op de plek waar nu de fabriek wordt gesloopt waar onze auto’s zijn gemaakt. Dat is triest. Binnen is veel te zien op het gebied van de Citroën historie. Een voorserie CX, een gepantserde CX, een CX van de Rallye du Senegal en nog veel en veel meer. Ook aanwezig waren Michael Buurma en Chantal dus dat maakte het weer extra leuk. Daarna reden we naar het Bois de Bologne voor de lunch om daarna een colonne te organiseren op de Avenue Foch, vlak bij de Arc de Triomphe. Met de ANWB bus voorop, de CX-en twee-aan-twee er achter reden we claxonerend de Avenue des Champs Élysées op. Geweldig ! Wat een chaos om ons heen en wij maar proberen de gelederen gesloten te houden. We hebben twee rondjes naar de Place de la Concorde gereden en daarna hebben we C42 bezocht. Daar hebben de Raiders afscheid genomen van elkaar en we zullen zeker contact houden, want de vele duizenden foto’s willen we graag onderling uitwisselen.

Einde van een uniek evenement dat perfect is georganiseerd door Rens en Joost en wat zonder hulp van Jaco met zijn stickerontwerp, de ANWB mannen Henk en Yuri en de sponsors Garage Hydraulique en Garage Johan Oldenhage niet op deze wijze mogelijk was geweest. Verder wil ik ook nog Citroën Nederland en de ANWB bedanken. Het was buitengewoon en heel bijzonder om dit mee te mogen maken.

tekst: Citrohenno, redactie: demuywo, foto’s: http://www.facebook.com/RaidArctique

Profiel  
 
Breeze
> 1200 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1300
Geregistreerd: 30-11-2009

- Xantia 3,0 V6 Exclusive Break (manuelle)
Gepost: 02 september 2014 12:13 AM
  [ # 1284 ]

Het daverende sluitstuk van een gedenkwaardige week. De intocht op de Sjemps Ielaises, ook genaamd de Avenue des Champs-Élysées van 16 gelouterde CXen. Toeterend hebben zij één vol rondje gereden onder de bezielende leiding van een gele bus waarin Henk en Yuri.

De acht dagen Raid Arctique zitten er op. Het is nu even zaak om alle gedachten te ordenen, want er gingen ook nog tien dagen heenreis door Noorwegen aan vooraf.
Die heenreis was een prachtige ervaring. De twee gelijkgekleurde CXen met een gelijkgestemde bemanning hebben zoveel mooie Noorse dingen gezien en zoveel plezier met elkaar gehad, dat ik hier altijd met heel veel genoegen op zal terugkijken. Het ongewilde plotselinge vertrek van Jaco was een domper, maar ik hoop dat hij toch een beetje virtueel is blijven meereizen door de vele verslagen en foto’s op FB en CiFo.
De overgang van de overweldigende Noorse Fjorden naar de golvende Zweedse binnenlanden deed me even vrezen dat het een saaie terugtocht zou worden. Niet is minder waar. De combinatie van slingerende wegen door bossen en langs meren plus een gedoseerde mix van koffie en lunchpauzes, bezoeken aan bezienswaardigheden en de Meet & Greet met enthousiaste Zweedse en Duitse Citroënisten, maakte het tot een tocht die altijd de moeite waard was.
En dan het gezelschap. Het is altijd weer verrassend om te zien hoe een zeer gevarieerde groep mensen met een gezamenlijke interesse in de loop van een dergelijke tocht naar elkaar toegroeit.
En wat moet je nou over Henk en Yuri zeggen. Als je het razendsnel diagnosticeren en repareren kan combineren met een misgelopen carrière als cabaretier, dan heb je talent man.

Mijn dank gaat uit naar:
- De organisatie voor een geweldige ervaring
- De andere deelnemers voor de gezelligheid, steun en al het lachen.
- Mijn CXje die een vertrouwde omgeving werd.
- Leontien die de CX zodanig prepareerde dat hij 17 dagen lang elke dag zoemde als een bijtje.
- Jaco, die het aandorst om zijn baby een volle week aan mij toe te vertrouwen.
- De sponsors. Gisteravond tijdens het laatste gezamenlijke diner, bleken er ineens veel meer te zijn dan ik dacht.
- En natuurlijk Nel en Jan. Zonder hen zou het een stuk minder leuk zijn geweest.

Adri

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 02 september 2014 01:19 AM
  [ # 1285 ]

27/09 13h-15h, Napraat- en fotosessie
Garage Johan Oldenhage, Tarwestraat, Nieuw-Vennep

Deelnemers en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor een napraat- en fotosessie van de Raid Arctique 2014. Garage Johan Oldenhage opent op 27 september van 13 tot 15 uur haar deuren voor ons. Meld je aan door het namenlijstje te kopiëren en je naam eraan toe te voegen.

Ja, ik kom op 27/09 ook!
RensKorevaar

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
F.SvM
> 9000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 9319
Geregistreerd: 25-05-2010

- CX break 2500 RD diesel 1986
- ID/DS pallas 1967
- CX Prestige 2400 1976
- CX 2200 diesel super
- CX 25IE automaat
- CX 2500 pallas diesel
Gepost: 02 september 2014 09:06 AM
  [ # 1286 ]

Ja, ik kom op 27/09 ook!
RensKorevaar
F.SvM

De boer is troef
Après cette énième cx
https://www.flickr.com/photos/126190970@N08/

http://www.citroen-forum.nl/forums/viewthread/223616/

Restauratie Prestige laagdaks, er is weer vooruitgang.

Profiel  
 
FastFred
> 1900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1966
Geregistreerd: 28-06-2012

- C4 (2004-heden) Coupe VTS 2.0 16v
Gepost: 02 september 2014 09:26 AM
  [ # 1287 ]

Verdorie, dan kan ik niet Sad Opendag op ‘t werk

Ex: ZX NP-JZ-34

Franse auto’s gaan niet stuk, die staken gewoon

Profiel  
 
F.SvM
> 9000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 9319
Geregistreerd: 25-05-2010

- CX break 2500 RD diesel 1986
- ID/DS pallas 1967
- CX Prestige 2400 1976
- CX 2200 diesel super
- CX 25IE automaat
- CX 2500 pallas diesel
Gepost: 02 september 2014 09:42 AM
  [ # 1288 ]

De boer is troef
Après cette énième cx
https://www.flickr.com/photos/126190970@N08/

http://www.citroen-forum.nl/forums/viewthread/223616/

Restauratie Prestige laagdaks, er is weer vooruitgang.

Profiel  
 
JWH
> 1900 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1929
Geregistreerd: 18-03-2012

- C5 Break Prestige 2.0 16V
- CX 25RD Turbo
Gepost: 02 september 2014 10:01 AM
  [ # 1289 ]

Ja, ik kom op 27/09 ook!
RensKorevaar
F.SvM
Joost Hovenier
Robert v Kats

Profiel  
 
Menno
> 1700 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1743
Geregistreerd: 29-07-2003

- C4 (2004-heden) Cactus 1.2 Shine EAT6
- DS 3 1.2 So Chic EAT6
- 2CV AZ-A
Gepost: 02 september 2014 10:22 AM
  [ # 1290 ]

Ja, ik kom op 27/09 ook!
RensKorevaar
F.SvM
Joost Hovenier
Robert v Kats
Menno

Citroën 2CV AZ-A 1968 Bleu Weekend (.•\=/•.)
Citroën DS3 1.2 So Chic EAT6 2015 Blue Encre
Citroën Cactus 1.2 Shine EAT6 2019 Noir Obsidien

Profiel  
 
 
86 van de 129
« Eerste  < Vorige 84 85 86 87 88 Volgende >  Laatste »
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook