11 van de 18
« Eerste  < Vorige 9 10 11 12 13 Volgende >  Laatste »
   
De Citroën-kalender van maand tot maand
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 29 augustus 2014 10:27 PM
  [ # 151 ]

Van de voorpagina

Citroën kalender september 2014

Terwijl de CX’en proberen heelhuids Parijs te bereiken komt september op ons af. Ondanks het feit dat dit voor velen de start van een nieuw werkjaar is, staat de Citroën kalender bomvol. Elk type komt aan bod, in binnen- en buitenland, dagtrips of weekend, je kiest het maar uit. Uiteraard staan we open voor jullie talrijke verslagjes van deze ongetwijfeld unieke evenementen, zeker voor de bijna oudste telg, de Traction Avant in Le Férte Vidame.

Rondritten/meetings:

Traditioneel kun je de eerste zaterdag van de maand met je ID/DS naar de sleutelwerkplaats in Kudelstaart. Diezelfde avond praten de Patan leden bij op hun praatavond en kun je onderdelen zoeken op de Internationale AutoJumble te Beaulieu (GB), een beurs met meer dan 2000 stands! Het najaarsevenement van IDDS Club NL heeft dat jaar als thema; “laat je snoek ook eens brommen” en gaat door op en rond het gevangenismuseum te Veenhuizen. Tevens vele activiteiten rond de 35ste verjaardag van de club. DS/SM Club van België gaat dan weer rijden rond Remouchamps, alwaar een bezoek aan de mooiste maar minder bekende grotten ook op het programma staan. Op 13 september springen de Patan leden in hun bolides voor hun fruitrit in de regio van Cothen, het beloofd een vruchtbare dag te worden aangezien men niet weet waarheen met de peren. CX rijders verzamelen die zaterdag aan het kasteel van Gaasbeek (BE) waar een geleid bezoek op het programma staat en ze daarna gaan rijden via Beersel naar Meise. Als je het sleutelen aan je ID/DS nog niet moe bent kun je die zondag naar Leek, wie liever wil rijden kan naar Genk waar Citrosfeer gezamenlijk deelneemt aan de Limburg Historic Genk. De Ami vereniging verzamelt dan weer in Oud Leusden. In Appelscha troepen oldtimers voor de achtste keer reeds samen voor hun oldtimerdag en in Uffelte vindt de tweede Citroën Markt Noord plaats op dezelfde locatie als verleden jaar. Eieren kun je naar de Arme Klaren brengen, maar je kan ze ook zoeken op de Eimarkt op 21 september, georganiseerd door Eendeëi te Rotterdam. De Visa Club heeft alleszins de meest originele naam bedacht voor hun najaarsrit, namelijk de “Prinselijke Haagse Hopjes” -rit, uiteraard rond Den Haag. BOCC houdt zijn tweede najaarsrit en de HOCC hun jaarlijkse Vetrijkse Zoektocht rond Tielt (BE). De Panhard Automobiel Club NL rijden een rit in de Achterhoek met een bezoek aan Burton, de Duitse SM Club zweeft over de ‘autobahn’ en de AX-en verzamelen weer in AC restaurant langs de A27, kan je nog kiezen?
De jongste telgen zakken af naar Ede op 27 september voor de tweede racingshow, de wat oudere 2CV’s van de 2CV Club NL rijden hun Polderrit in Wormer en de BX en GS(A) modellen treffen elkaar bij Bonhof in Epe. De 28ste is er A tem ZX markt aan het pittoreske station van Simpelveld in Zuid Limburg. De dakloze Pluriels rijden voor de tweede keer hun toertocht, dit keer in Zuid West Nederland terwijl de 2CV Cross in Arendonk (BE) de finale in gaat. Heb je een bolle ruit, dan hoef je niet meer naar Carglass maar wel naar Groningen voor de Bolle Ruiten Rally.

Weekends:

Kamperen is duidelijk niet alleen voor in de vakantiemaanden! Het aanbod is overweldigend, een kort overzicht: Het eerste weekend van de eerste schoolmaand gaat de Dyane vereniging gaan Kamperen, is er de Kindermeeting van de gezelligste Citroën Club van Nederland en gaat de AX Club kamperen. Het daaropvolgende weekend is er de Nationale Huppelmeeting in Zandvoorde (BE) en de Nederlandse 2CV’s doen hetzelfde maar dan in Buren op camping De Karekiet. Het grote evenement in september heeft met de bijna oudste Citroën te maken, jawel, de Traction Avant. De Franse Club heeft het klaargespeeld om een meeting te organiseren op het mythische testcircuit van Citroën in Le Férte Vidame. Bescheiden zijn ze ook niet, ze stellen zich als doel duizend (!) Tractions samen te brengen dat weekend! Wie o wie bezorgd ons daar een verslag van? Ondertussen is onze tent weer droog en zijn we reeds aan het derde weekend, waar de 2CV Club Zeeland gaat kamperen in Scharendijke, waar trouwens ook andere Citroëns van meer dan 25 jaar welkom zijn, in Gorredijk stromen ze dan waar tesamen voor hun Snertweekend. DS/SM club zoekt het wat geestesrijker, zij gaan naar de Champagnestreek.
Het laatste weekend kun je met je besteleend naar de ondertussen vijftiende Internationale Besteleenden Meeting in Leersum, een vertrouwde locatie. De XM club gaat er ook een weekendje op uit, sleutelen, praten, rijden en een bezoek aan Dokkum staan hier op het program.

Zo, dat was het weer. Op naar de volgende maand en graag tot ziens op een van deze talrijke evenementen.

tekst en foto: demuywo

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 04 oktober 2014 11:27 PM
  [ # 152 ]

van de voorpagina:

Citroën kalender oktober 2014

Het lijkt slechts dagen geleden, maar hier zit uw redacteur opnieuw in de kalenders te grasduinen naar evenementen, beurzen en rondritten, zodat u zeker niet vergeet er eentje mee te pikken. Oktober is traditioneel de maand waarin de meeste clubs hun laatste ritten rijden en beurzen en praatavonden wat in getale toenemen. Hieronder een selectie



Deze keer pikken we een drietal items uit de kalender die minder bekend zijn en wat extra aandacht verdienen. Wat dacht je van de 9e Malmédy Oldtimer Bourse dit eigenste weekend? Een sympathiek beursje in de Belgische Ardennen waar de prijzen nog democratisch zijn en de Franse sfeer al wat te proeven valt. Het perfecte excuus om met je ‘double chevron’ door deze prachtige streek te touren, en waar koop je nog een entreekaartje voor 5€? Ook het vermelden waard om vrouw en kinderen mee te krijgen, het naastliggende speelplein wordt gratis opengesteld tijdens de beurs… benieuwd of we hiervan eens een verslag krijgen?

Als 5€ je teveel is, kan je natuurlijk nog altijd gratis (ahja) naar de najaarsmeeting van het Citroën Forum, u misschien wel bekend. Vanaf de middag bent u van harte welgekomen in de Posbank te Rheden, een prachtige locatie in de omringende natuur. Wil je een lunch ter plaatse nuttigen dan kan dit ook voor een schamele 15€, info op http://www.citroen-forum.nl/forums/viewthread/226354/ Een ideale gelegenheid om eens uitgebreid te kletsen zoals alleen vrouwen menen dat te kunnen maar dan wel over auto’s, de meest stupide reisplannen die dan nog gereden worden ook, vakanties en allerlei vreemde citrofiele aangelegenheden.  Een ideale ontmoetingsplaats om de mensen achter de avatars en de meeste vreemde forumnamen te leren kennen. En zoals een bekende Belgische ‘sausreclame’ zegt; “echte vrienden spreken af aan tafel, niet op Facebook”, dus allen daarheen!

Voor wie graag wat bourgondischer de maand doorbrengt kan ik u doorverwijzen naar de mosselrit van 19 oktober van de DS/SM Club België. Er wordt samengekomen te Meerdonk, de streek van het Zoete Waasland alwaar een route van zo’n 60 kilometer is uitgestippeld om dan ‘s middags te kunnen, inderdaad, mosseltjes eten… Sfeer en gezelligheid (en mosselen) verzekerd!

Zo, tot zover een bloemlezing uit een alweer overvolle kalender zoals je hem hier kan vinden.

Aarzel niet om het gehele forum te laten meegenieten van jou ervaringen van een rit, beurs of evenement! We zien ernaar uit!

tekst: demuywo
foto: Malmédy Oldtimer Bourse

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 17 oktober 2014 10:53 PM
  [ # 153 ]

van de voorpagina

Dé Citroën-kalender

Waarschijnlijk heeft iedere forummer zijn favoriete subforum, dat voor zijn eigen model Citroën of DS. Er is echter meer en daarom zie je boven iedere forumpagina een rode menubalk. De nieuwsrubriek brachten we onlangs onder je aandacht en nu doen we dat met de kalender. Die mag namelijk gezien worden, vinden wij zelf.

In de kalender van Citroën-Forum.nl vind je alle evenementen die er voor de Citroën- en DS-liefhebber toe doen. We nemen alle evenementen over die Citroën Contact en de Amicale van Belgische Citroën Clubs verzamelen. Deze organisaties zijn de samenwerkingsverbanden van alle Nederlandse, respectievelijk Belgische Citroën-clubs, waarbij ook DS- en Panhard-clubs zijn aangesloten. Organiseert een Nederlandse of Belgische Citroën-club een evenement, dan vind je dat in onze kalender. Wanneer Citroën gaat racen in het WTCC, DS in het WRC en heel Citroën-minnend Nederland in Le Citron Pressé, nou, in welke kalender lees je dat dan? Juist!

Naast deze Citroën-evenementen vermelden wij ook de grote autobeurzen, of zo je wilt –salons. Voor ons zijn vooral die van Amsterdam, Brussel, Genève, Frankfurt en Parijs van belang. Ook algemene oldtimerbeurzen vergeten we niet, of die nu in Antwerpen, Essen, Parijs of Maastricht plaatsvinden. Zelfs Appelscha en Ruinerwold hebben elk hun plaats in onze kalender. Wervik en Malmedy hebben die natuurlijk ook.

De redactie van Citroën-Forum.nl is zeker niet alwetend. Als jij tips voor de kalender hebt, dan kun je die altijd melden aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Vind je dat een evenement meer aanbeveling bij je medeforummers nodig heeft dan alleen een vermelding in de kalender, dan kun je tevens een topic openen in het subforum Aankondigingen & Evenementen. In datzelfde topic kun je achteraf foto’s plaatsen. Als je écht enthousiast over een evenement bent, dan neem je natuurlijk contact met de redactie op om te zorgen dat er een aankondiging of een verslag op de voorpagina komt!

We zouden het bijna vergeten, maar Citroën-Forum.nl heeft ook zijn eigen evenementen die in de kalender thuishoren. Traditiegetrouw gaan we in het voorjaar uitdeuken en airco’s vullen, in de zomer kamperen en in de herfst gezellig bijkletsen. Op zondag 19 oktober doen we dat bij Paviljoen de Posbank in de gemeente Rheden. Kom jij ook? Laat dat dan hier weten!

tekst: RensKorevaar, foto’s: Natuurmonumenten, Citroën Communication

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 31 oktober 2014 11:53 PM
  [ # 154 ]

van de voorpagina

Citroën-kalender november 2014

Zelfs zo ‘laat’ op het jaar kunnen we nog kiezen uit een lekker volle agenda ongeacht het type waarmee je rijdt. Terug van weggeweest zijn de beurzen, die grote hallen, rondsnuisterend tussen al die blinkende of net wat minder blinkende ‘rommel’ om er net dat onderdeel te vinden wat je al jaren zoekt, of niet. Hieronder enkele aanraders voor deze maand.

Zeker geen onbekende is de 36e Epoqu’Auto te Lyon waar ze dit jaar verschillende thema’s belichten. Bekende Franse carrossiers (Chapron bijvoorbeeld) maar ook 60 jaar Facel Vega, 50 jaar Mustang en 80 jaar Traction en zelfs voor de Eerste Wereldoorlog is er een apart platform. Ook het doorkruisen van de Sahara wordt in de aandacht gebracht ,je merkt het wel, je zal ogen tekort hebben! Deze beurs gaat door van 7 tot 9 november. Een kleinere beurs maar dan wat dichter is de “Bourse de Véhicules Anciens” te Spa aan het casino.

Op 16 november dan verzamelen de AX telgen van de AX Club te Baarle Nassau voor hun herfstmeeting. Ze verzamelen voor een hapje en een drankje aan het pannenkoekenhuis/eetcafe ‘de kabouter’ en als het weer wat meezit zal er ook veel rond de auto’s gelopen worden. Deze meetings moeten het hebben van de gezelligheid en het uitwisselen van ervaringen met elkaar. UIteraard zullen de straffe verhalen hier ook niet ver te zoeken zijn, zeker hoe later op de dag…

Later op de dag, dat moeten ze jaren geleden bij de CX Club Nl gedacht hebben. We vertrekken wat later op de dag, zo laat dat het al donker wordt, inderdaad op22 november is het weer zover, de befaamde en beruchte nachtrit kondigt zich weer aan. Gauw nog die extra lampen op de grille en we kunnen weg. Vanaf 17h word je verwacht te Slenaken in ‘de Smockelaer’ alwaar je eerst jezelf kan vullen met lekkers. Daarna wat uitleg over het hoe en wat en o m19h31 stipt vertrekt de eerste CX het donker in, zoekend naar de wegen en de bordjes langs de kronkelige heuvels van Zuid Limburg. Oja, dit jaar zijn ook XM’s toegelaten, eens kijken wie er het best in het donker de weg vindt. Een unieke ervaring, wees erbij!

Is er iets tekort in de kalender laat het dan hier weten. Uiteraard zien wij graag jullie verslagjes van deze evenementen tegemoet.

Profiel  
 
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 03 november 2014 07:11 PM
  [ # 155 ]

Zojuist is nog een heel belangrijk evenement aan de kalender toegevoegd:

8 november - Veiligheidsdag Citroën Nederland

Ook dit jaar kunt u uw Citroën gratis laten checken op 16 vitale punten tijdens de Citroën Veiligheidsdag. Op deze dag combineren we het nuttige met het aangename. Terwijl uw auto winterklaar wordt gemaakt, schenken wij koffie of thee en profiteert u van extra kortingen op o.a. ruitenwisserbladen, accu’s, safety-kits, skikoffers, skidragers, allesdragers en sneeuwkettingen. Na afloop krijgt u als aandenken een prachtige thermosbeker cadeau. Zo bent u helemaal klaar voor de winter.

Bent u op 8 november verhinderd? Maak dan een afspraak voor een Veiligheidscheck op een andere dag. U betaalt dan €19. Voor houders van een MyCITROEN Card is de Veiligheidscheck gratis.

Meer info: klikkerdeklik!

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 30 november 2014 10:37 PM
  [ # 156 ]

van de voorpagina:

Citroën kalender december 2014

De laatste maand van het jaar neemt haar intrede, de klassieke Citroëns staan in grote getale in den droge, enkele doorzetters niet meegerekend. Het is dan ook een stille laatste maand, nog wat bijeenkomsten en terugblikken op 2014 en we zijn klaar voor een nieuw jaar.



De Citroën IDDS Club Nederland houdt elke eerste zaterdag van de maand hun sleutelwerkplaats te Kudelstaart. Je kan er dan zelf ‘knutselen’ aan jouw ID of DS en niet onbelangrijk, er is advies en goede raad bij de hand. Je bent welkom van 11u tot 16u met je Snoek.

De AX club komt ook nog een laatste keer dit jaar samen op hun vertrouwde stek langs de A27 op de parking van het AC Restaurant te Nieuwegein. Wie de toppen van zijn schoenen eens wil testen kan er wat banden schoppen en voor de rest zullen het vooral de verhalen zijn die de bovenhand zullen hebben.

Voor een heus kerstfeest moet je bij HOCC zijn (Hagelandse Oude Citroën Club), ze verzamelen voor een memorabele avond in de ‘Nut en vreugd’ te Tielt.

Daarmee is de laatste vooruitblik op de kalender van 2014 een feit. De kalender van 2015 begint al lekker vol te staan, maar er is altijd plaats voor jou evenement, net zoals erop dit forum altijd plaats is voor jullie reisverslag, haal-verhaal, terugblik op een evenement… stuur ze door naar de redactie!

Reageren kan hier

En denk erom, oogjes dicht en snaveltjes toe, tot volgende maand!

tekst: demuywo
foto: internet

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 02 januari 2015 08:42 PM
  [ # 157 ]

Van de voorpagina:

Citroën kalender januari 2015

Een nieuw jaar, een nieuwe maand, een nieuwe kalender. Dat het ook dit jaar weer lekker druk zal worden kun je hier en daar al lezen. Onze bekendste schone wordt 60 jaar en mag op pensioen, ahnee, daar doen we niet meer aan mee… Dus ze wordt uitgebreid gevierd doorheen het jaar. Ontdek hieronder wat er nog allemaal te beleven valt in januari.



Allereerst kunnen we melden dat bijna elke club in deze eerste maand zijn nieuwjaarsreceptie houdt. CX- en BX-club zijn wat origineler en noemen het ‘veerbollenparty’, welke doorgaat op 18, respectievelijk 17 januari.
De winter heeft ook zo z’n voordelen, de beurzen zijn er weer! Traditioneel is Inter Classics Topmobiel de eerste van het jaar, je kan er terecht van 8 tot 11 januari. Het thema is ‘Grand Prix klassiekers’ en ‘80 jaar Jaguar’. Ook in Brugge kun je blinkend chroom gaan bewonderen, Auto Retro Brugge in de Beurshalle gaat door van 31 januari tot 2 februari. Hier zet men Morgan in het zonnetje en ja, 60 jaar Citroën DS. Citrosfeer staat daar naar gewoonte met een verzorgde stand en de leden kunnen er zondag een glaasje nuttigen, nog eentje…

Een heel andere ‘beurs’ is het 93e Autosalon te Brussel op de Heizel. Alle paleizen zullen weer vol staan met prachtige dames en bolides en zoals je hier al kon lezen, Citroën en DS krijgen een aparte stand. Zeker een bezoekje waard, je kan er terecht van 16 tot 25 januari.

Voorts kunnen we al melden dat er verschillende grote evenement in de steigers staan voor 60 jaar Citroën DS, zowel in Frankrijk als in België en Nederland en ook de Panhard club houdt hun jaarlijkse internationale meeting eens dicht bij de deur, zij verzamelen in het Pinksterweekend te Houffalize. Maar daarover en nog veel meer een volgende keer meer…

Profiel  
 
Gepost: 02 januari 2015 09:21 PM
  [ # 158 ]

Geen CitFo meeting in Berlikum dit jaar?

Profiel  
 
MaartenH
> 2000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 2953
Geregistreerd: 04-11-2006

- C35 2.0 benzine
Gepost: 03 januari 2015 01:29 AM
  [ # 159 ]

Dat is nooit een cifo meeting geweest, maar van “sleuteltje 11”.

Profiel  
 
Visa GTI 115
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1126
Geregistreerd: 06-01-2010

- Visa GTI 115ch
- Jumpy 2 liter HDI 140 6bak Nm320
Gepost: 03 januari 2015 11:47 AM
  [ # 160 ]

Dit vroeg ik me ook al af..!!

Bouten en moeren gaan altijd los, als je Citroen voorbij Lyon en links van de Rhone komt.

VISA GTI 115 Fun, is not a straight line.

Profiel  
 
BX19trs
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3830
Geregistreerd: 21-10-2005

- BX 19 trs
Gepost: 03 januari 2015 10:17 PM
  [ # 161 ]

Helaas, sleuteltje 11 bestaat niet meer sinds juli 2014, een gebrek aan leden, motivatie en wilskracht heeft sleuteltje 11 de das om gedaan.

Peter en ik zijn in de loods verder gegaan als Garage80 en per 1 maart verhuizen we naar Leeuwarden naar een nieuwe ruimte.

Het was altijd bere gezellig, mooie grote opkomst en lekker snacken, wellicht gaan we er volgend jaar weer wat mee doen.

Profiel  
 
Art
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3174
Geregistreerd: 12-07-2007

- CX 2500D
Gepost: 03 januari 2015 10:36 PM
  [ # 162 ]

Dat is jammer zeg, heb er altijd wel naar uit gekeken., naja heb er nog leuke herineringen aan

Citroen CX2500D bj 1981

Renault 5 tl 1984
Renault 5 tl 1982
Vw kever 1200.1983
Chrysler grand voyager 3.3l v6 aut. 2003 (het moederschip)

Profiel  
 
Visa GTI 115
> 1100 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 1126
Geregistreerd: 06-01-2010

- Visa GTI 115ch
- Jumpy 2 liter HDI 140 6bak Nm320
Gepost: 05 januari 2015 11:54 AM
  [ # 163 ]

Inderdaad jammer.

Was altijd gezellig.

Ik had de tank al gevuld.

Maar en succes met de nieuwe activiteiten.

We kijken weer uit naar volgend jaar.

Bouten en moeren gaan altijd los, als je Citroen voorbij Lyon en links van de Rhone komt.

VISA GTI 115 Fun, is not a straight line.

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 31 januari 2015 11:08 PM
  [ # 164 ]

Van de voorpagina

Citroën kalender februari 2015

Het nieuwe van het nieuwe jaar 2015 is er al wat af, we zijn weeral goed op dreef en de eerste maand met zijn talloze recepties en heerlijke schranspartijen ligt achter ons. We blikken even vooruit wat februari voor de liefhebbers ken brengen. Gezien we nog midden in de winter zitten speelt het merendeel zich binnen af.



Babbelavond, een filmavond, een bezoek aan het Conservatoire of liever een lezing over de ‘motor van de DS’ of de gastronomie van een kaasavond, het ligt voor het grijpen en er is voor elk wat wils.
Het grote evenement van februari speelt zich af in Parijs, aan de Porte de Versailles kan je de grootste oldtimerbeurs van Frankrijk vinden, RetroMobile! Voor de veertigste keer al zet deze unieke beurs haar deuren open voor liefhebbers van blinkend chroom, modelauto’s en tijdschriften en zeker ook exclusieve auto’s. Naar jaarlijkse gewoonte is er ook de prestigieuze veiling waar oldtimers voor enorme bedragen van eigenaar wisselen. Dit jaar wordt Pegaso in de schijnwerpers gezet. Met 450 exposanten, ruim 4,5 hectare expositieruimte en meer dan 500 tentoongestelde wagens is dit terecht een grootse beurs, ook voor vele buitenlanders. Je kan er terecht van 4 tot 8 februari.

Een iets kleinere beurs (ahum) is Flanders Collection Cars te Gent aan de Expo, voor wie het wat dichter wil gaan zoeken in het weekend 21/22 februari.

Heb je een van bovenstaande beurzen bezocht? Laat het dan niet na de forummers te vergasten op jou verslag en/of foto’s!

Reageren kan hier

tekst: demuywo
foto: retromobile (internet)

Profiel  
 
demuywo
> 3000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 3205
Geregistreerd: 05-04-2008

- ID/DS Dspécial
- CX Prestige automatic
Gepost: 06 maart 2015 09:25 PM
  [ # 165 ]

van de voorpagina

Citroën kalender maart 2015

Nederland is te klein begin maart want ze mogen weer rijden met hun oude bolides… en dat begint ook duidelijk te worden in de kalender van maart. Nog steeds wat beurzen en technische namiddagen maar de eerste rondritten komen ook in zicht? Geef toe, met een eerste zonnig weekend in het verschiet kriebelt het bij jou toch ook?

Van 5 tot 15 maart is de autowereld in de ban van het 85ste Salon International de l’Auto te Genéve, steeds goed voor wereldprimeurs, ook voor Ons Merk! Benieuwd? Hou de voorpagina dan maar goed in de gaten! Voor de liefhebbers van oudere automobielen is er in het weekend van 7 en 8 maart het 28ste Salon Champenois du vehicule de collection. Ik hoor geen belletje rinkelen, maar als je zegt Reims, dan weet iedereen wel waarover het gaat! Een beurs met internationale allure waar de meest roestige maar ook de duurste wagens te vinden zijn, een bezoekje waard!

In het laatste weekend van maart is je Citroën vast klaar om te gaan rijden. De eenden vliegen dan ‘s nachts in de streek van Rijnmond rond voor hun jaarlijkse ‘Operatie Nachtvlucht’, iedere A-type is welkom maar de plaatsen zijn beperkt! Rij je liever overdag een heuse rally, dan moet je diezelfde dag in Uddel zijn voor de Petit Pressé, ideaal om de verschillende navigatie technieken op te frissen, of eens te proeven van zo’n rally, maar pas op, werkt verslavend! Voor je het weet ben je een viertal dagen weg in Frankrijk met je Citroën voor een heus avontuur. Zondag 29 maart kan je de streek rond Tienen verkennen en de Citroën CX leren kennen, CX Passion organiseert dan hun eerste rondrit van het jaar. Iedereen is welkom, met of zonder CX, inschrijven voor beide evenementen verplicht.

Meer info: kalender.

tekst en foto: demuywo

Profiel  
 
 
11 van de 18
« Eerste  < Vorige 9 10 11 12 13 Volgende >  Laatste »
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook