total
   
Werkplaatshandboeken
toyosoft
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 170
Geregistreerd: 29-06-2005

- Xantia 2 1.8 i 8v
Gepost: 19 februari 2012 04:14 PM
  [ # 61 ]

Graag gedaan Dennis, leuk als je iemand kan helpen, veel plezier ermee.
Nou ED nog, die zit waarschijnlijk nu zo achter zijn pc gun

Groeten Theo

Profiel  
 
Ed P
> 400 berichten
RankRankRankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 442
Geregistreerd: 18-08-2010

- XM 2.5 TD Break
Gepost: 19 februari 2012 05:10 PM
  [ # 62 ]

Ed heeft er de balen van maar blijft proberen. Ik gebruik java versie 6.30, is wel niet de allernieuwste want dat is 6.31 maar het lijkt me niet dat dat het probleem mag zijn.

Trouwens, als ik die virtuele drive heb gemaakt, moet ik daar een image van disc 3 neerzetten of zo? Of doet het systeem dat zelf?

Ik heb ook het gevoel dat mijn dvd speler moeite heeft met het lezen van de double layer dvd, ik ben vrienden en kennissen al langs geweest voor een externe dvd speler maar helaas, niemand heeft zo’n ding

Profiel  
 
dennis-schaap
< 100 berichten
Rank
Totaal Aantal Posts: 19
Geregistreerd: 22-01-2012

Gepost: 19 februari 2012 05:30 PM
  [ # 63 ]

Ik heb die virtuele drives niet eens hoeven gebruiken. ik heb de DVD’s na elkaar ingevoerd.Overigens heb ik hier Java update 6, versie 29.

Gr. Dennis.

Profiel  
 
toyosoft
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 170
Geregistreerd: 29-06-2005

- Xantia 2 1.8 i 8v
Gepost: 19 februari 2012 05:58 PM
  [ # 64 ]

@ Ed en Dennis.
Het ligt eraan welke cd/dvd versie je hebt, als je de 4 dc/dvd versie hebt hoeft het inderdaat niet, bij de 3 versie wel.
op de 3 versie staan image files.
Je start alcohol op, stopt cd/dvd 1 erin en kijk met verkennen op de schijf, als er een inagefile is sleep je die naar het grote schermdeel van alcohol en vandaaruit naar de virtuele drive, deze staat in het onderste schermpje van alcohol (ik denk de middelste van de 5).
Als het goed is zie je dan wat er op de cd/dvd staat, zoek hier de install of setup en klik hierop, de rest gaat (als het goed is) vanzelf.

Groeten Theo

Profiel  
 
Ed P
> 400 berichten
RankRankRankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 442
Geregistreerd: 18-08-2010

- XM 2.5 TD Break
Gepost: 19 februari 2012 09:30 PM
  [ # 65 ]

Ok

Ik heb de 3 dvd versie, 1 en 2 zijn single layer, dvd 3 is double layer. Hij vertikt het om dvd 3 te accepteren, na het vragen om dvd 3 erin te doen breekt hij af.

In de log files staat dat er een “cyclische redundantiecontrole"error is opgetreden, volgens mij is dat de data van de dvd niet goed gelezen kan worden door of een slechte/kapotte dvd of een speler die op zijn einde loopt.

Moet ik nou de Image files van dvd 3 naar een virtuele drive slepen?

Profiel  
 
toyosoft
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 170
Geregistreerd: 29-06-2005

- Xantia 2 1.8 i 8v
Gepost: 19 februari 2012 10:38 PM
  [ # 66 ]

cyclische redundantiecontrole is volgens mij een trilling of ongelijkmatig draaiende dvd.
Heb je toevallig een 2e speler in je pc zitten, dan kan je proberen om die dvd daar in te stoppen.
Ik weet alleen niet of het werkt, waarschijnlijk moet hij in de zelfe speler als de andere, maar niet geprobeerd is het niet weten.
Of anders even (nou ja, even)proberen een andere dvd speler in de pc te zetten.

Of indien je een brander en een speler hebt, deze omwisselen….
Instalatie zal dan wel wat langer duren, een brander leest meestal niet zo snel, en zeker met een dual layer niet.

Zitten er etiketten op de dvd’s, dan wil dit wel eens gebeuren.
Ik weet niet of het werkt als je de 3e dvd naar een harde schijf copieerd ??

Ik weet anders ook ff geen oplossing hiervoor.

EDIT: jou text weer half gelezen red face
Als je de inhoud van dvd 3 naar de virtuele drive sleept, dan haalt hij alsnog tijdens de instalatie de data van de dvd volgens mij, dus dat werkt niet.

Groeten Theo

Profiel  
 
toyosoft
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 170
Geregistreerd: 29-06-2005

- Xantia 2 1.8 i 8v
Gepost: 19 februari 2012 10:49 PM
  [ # 67 ]

Misschien nog een tip.

Ik sleepte volgens mij eerst de inhoud van alle 3 de dvd’s in het bovenste scherm van Alcohol, en dan eerst dvd 1 in het onderste.
Als je dan gaat instaleren vraagt hij vanzelf om de volgende schijf, deze kan je dan gewoon naar beneden slepen, deze overschrijf dan de ander file.

Probeer het maar eens.

Groeten Theo

Profiel  
 
Ed P
> 400 berichten
RankRankRankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 442
Geregistreerd: 18-08-2010

- XM 2.5 TD Break
Gepost: 20 februari 2012 12:11 AM
  [ # 68 ]

Ik heb nog niet precies door hoe het werkt met alcohol. Ik kan niks slepen naar het grote scherm. de enige map die daar dan open staat is de map alcohol.

Ik kan geen double layer dvd omzetten naar harde schijf. Doordat het FAT32 is kan ik slechts 4Gb omzetten naar een virtuele schijf en geen 8Gb wat de inhoud is van de double layer. Ik draai op XP.

En nee, ik heb geen 2e dvd speler, ik denk dat ik moet gaan zoeken naar een andere dvd speler, desnoods een externe of misschien 1 die gewoon nieuwer is, deze is ongeveer 7 jaar oud net zo als mijn pc.

Profiel  
 
toyosoft
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 170
Geregistreerd: 29-06-2005

- Xantia 2 1.8 i 8v
Gepost: 20 februari 2012 12:46 AM
  [ # 69 ]

Xp maakt niks uit, op win 7 werkt het ook, als het maar gaan 64 bits uitvoering is.
voor 15 euro heb je een nieuwe dvd speler, en voor 25 een brander, dus dat is nog te doen.

Groeten Theo

Profiel  
 
Ed P
> 400 berichten
RankRankRankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 442
Geregistreerd: 18-08-2010

- XM 2.5 TD Break
Gepost: 20 februari 2012 02:40 PM
  [ # 70 ]

Hmm, nou een externe dvd speler/brander op de kop getikt, gaat wel een stuk sneller nu ik de dvd 1 erin doe, na dvd 3 kom ik 2 stappen verder en weer mis, melding FOUT en of ik dat Ok vind. Nee natuurlijk vind ik dat niet OK maar daar trekt het geval zich niets van aan. In de logfiles weer melding van fouten bij het lezen.

Als ik de dvd check kom ik ook op errors bij maken van een image. Ik geloof dat het tijd wordt om een nieuwe dvd bij onze marktplaatsvriend op te vragen.

Wordt vervolgd…...

Profiel  
 
Ed P
> 400 berichten
RankRankRankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 442
Geregistreerd: 18-08-2010

- XM 2.5 TD Break
Gepost: 20 februari 2012 10:05 PM
  [ # 71 ]

Effe bij een handig computervriendje langs geweest… dvd 3 niet leesbaar.. een mail gestuurd naar onze marktplaatsman met het verzoek een nieuwe te sturen.

Wordt nog verder vervolgd dus….

Profiel  
 
Ed P
> 400 berichten
RankRankRankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 442
Geregistreerd: 18-08-2010

- XM 2.5 TD Break
Gepost: 27 februari 2012 11:38 PM
  [ # 72 ]

Yessssssssss, hij doet het. Niet omdat ik nu eindelijk die nieuwe dvd heb want de leverancier Mario van marktplaats laat taal noch teken van zich horen. Mijn handige vriendje heeft dezelfde dvd’s ergens op het www opgesnort….gratis en voor nop

Virtuele schijven gemaakt en draaien maar, was zo gepiept.

Wel een vreselijke teleurstelling, ik kan geen elektrische schema’s vinden van de XM en heel weinig montage handleidingen. Doe ik nou iets verkeerd of staat er veel minder in dan dat ik nou eindelijk had verwacht?

Heeft iemand anders andere ervaringen? Kan die wel meer XM info tevoorschijn toveren? Want dan doe ik iets vreselijk verkeerd….

Profiel  
 
thomasc3vtr
> 600 berichten
RankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 688
Geregistreerd: 27-04-2010

- C3 VTR 1.6 HDI
- BX Millesime
- BX 16V MK2
- XM V6 24V
- C6 2.7 HDiF V6 Exclusive
- Xsara 1.4
Gepost: 06 maart 2012 06:31 PM
  [ # 73 ]

Heb de cd-roms gisteren ook binnen gekregen en gelijk geprobeerd te installeren, maar de keygen werkt niet. Wil er iemand mijn installatiecode in zijn keygen ingeven zodat ik aan de activatiesleutel kan komen. De installatiecode is 7REFIAAA en het staat in het Nederlands (Belgie)

BX zei ik, toen lachten ze, 16 kleppen voegde ik er snel aan toe maar ze bleven lachen. Dan heb ik ze laten meerijden en dat was het moment waarop ik begon te lachen.

Profiel  
 
thomasc3vtr
> 600 berichten
RankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 688
Geregistreerd: 27-04-2010

- C3 VTR 1.6 HDI
- BX Millesime
- BX 16V MK2
- XM V6 24V
- C6 2.7 HDiF V6 Exclusive
- Xsara 1.4
Gepost: 06 maart 2012 07:57 PM
  [ # 74 ]

Oke bedankt Wink
Voorlopig lukt alles, het is nu aan het installeren

BX zei ik, toen lachten ze, 16 kleppen voegde ik er snel aan toe maar ze bleven lachen. Dan heb ik ze laten meerijden en dat was het moment waarop ik begon te lachen.

Profiel  
 
toyosoft
> 100 berichten
RankRank
Avatar
Totaal Aantal Posts: 170
Geregistreerd: 29-06-2005

- Xantia 2 1.8 i 8v
Gepost: 06 maart 2012 08:01 PM
  [ # 75 ]

Das mooi, graag gedaan hoor.

Groeten Theo

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum.com 2003 - 2010 | adverteren | Version 2.1.2 (20091002) |