C4 geeft motormanagmentstoring aan en valt in noodloop
sennah
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 62
Geregistreerd: 17-08-2008

Gepost: 27 juli 2014 12:16 PM

sinds 2 weken een probleem met mijn C4 coupe 1.6 16V benzine uitvoering uit 2006, hij geeft onder het rijden op de display aan motermanagment storing en het service lampje gaat branden.

toen het de eerste keer gebeurde reed ik op donderdag op de snelweg naar huis vanaf mijn werk, reed toen 125 km/u en was 20 km onderweg…....auto liep niet meer harder dan ca 112 km/u met max 3500 toeren, hoger ging het toerental niet, auto ging dus in de noodloop ( vertelde me later de monteur)

direct naar de citroendealer gereden, deze lazen hem uit en hij gaf foutcode P0121 aan ...... bleek met het gasklephuis te maken te hebben.

was moeilijk te zeggen wat er mis was volgens de monteur en ik moest maar proberen na het resetten of de storing zich nog voordeed, zo ja gasklephuis vervangen à 390 euro.
ff 29 euro aftikken voor uitlezen en kon weer naar huis.

ben toen naar de garage in mijn dorp gereden ( is de C4 altijd in onderhoud) en na overleg afgesproken dat, mocht het zich weer voordoen, ik bij hem kon laten uitlezen om te kijken wat de foutmelding zou zijn.

de volgende dag ( vrijdag )op weg naar het werk na ca 27 km op de snelweg met 100 km/u op de cruisecontrol .....piep .....en ja hoor storing was er weer en servicelampje brandde ook weer.
na mijn werkdag starte ik de auto en ....piep ....de melding was er gelijk, service lampje brandde .....maar bij het wegrijden ging het service lampje uit en ik kon gewoon toeren maken en kon ook harder dan 120 km/u ....rit naar huis verliep probleemloos.

mijn garage gebeld, auto zou ik maandag brengen en hij zou het gasklephuis naar een firma in Holland opsturen om deze na te kijken , hij zei me ik vervang niet zomaar het gasklephuis want voor hetzelfde geld is deze niet defect.

in het weekend moest ik ook werken ( ritje enkel 30 km , waarvan 22 km snelweg ), echter beide dagen geen storing gehad !!!!

auto maandag gebracht, in geheugen wederom storing P0121, gasklephuis uitgebouwd en opgestuurd.
einde van de week kwam het gasklephuis retour, er was niets te vinden geweest, gasklephuis was in orde volgens de firma ze hadden alles gecontroleerd en nagemeten.
monteur had m weer ingebouwd en alle aansluitingen en stekkertjes nagekeken en waar nodig bijgesteld, een testrit gemaakt van 60km op de snelweg en de storing deed zich niet voor.

ik kon de auto maandag weer ophalen,hou het ff in de gaten zei hij, en de dag erna op weg naar mijn werk na ca 20 km bij snelheid van 125 km op cruisecontrol ......piep .....jawel hoor, wederom dezelfde storing.


op het werk de garage gebeld, ik kon na het werk even voorbij komen om uit te lezen.
bij uitlezen gaf hij weer storing P0121 aan,was weer “iets” dat te maken had met positie 1, positie 2 , onlogisch ( sorry weet niet meer precies wat er op de laptop stond Sad ).
deze weer gereset en ik moest maar weer kijken wat de auto zou doen, dus weer naar huis ......intussen een beetje moedeloos !!!!

de dag erna ben ik met 120 km/ u naar het werk gereden, laatste 10 km met 100 km/u op de cruisecontrol ( max snelheid op dat stuk) en geen melding.
op terugweg hetzelfde gedaan…..alleen na ca 15 km de snelheid verhoogd naar 125km op cruisecontrol, bij inhalen gaf ik iets gas bij .....piep ....daar was tie weer…de melding en het servicelapje brandde.
omdat ik op de cruisecontrol reed bleef de snelheid van 125km/u gehandhaaft tot ik de cruisecontrol moest uitzetten, gelijk weer max 3500 toeren en niet sneller dan 112 km/u.

heb de garage gebeld en hem verteld dat me opvalt dat het altijd op de snelweg gebeurd en meestal na een kleine 20 km met een snelheid boven de 100 km /u !!!

de dag erna op heen en terugweg eens max 120 km/u gereden .....kijken war de C4 zou doen…..heen weg ging prima ....terugweg na ca 22 km .....piep…jawel hoor wederom storing.

ik weet niet of ik toen de cruisecontrol aan had, maar besloot deze de dag erop eens helemaal uit te zetten,kijken wat dan gebeuren zou.

dus afgelopen vrijdag naar het werk .... max 120 km/u ....geen storing, op de terugweg .....gereden met 100 km ....120 km ....125 km….. geen storing.

zou het met de cruisecontrol te maken kunnen hebben vraag ik me nu af….of is het toeval.

wel is zeker dat het me steeds op de snelweg gebeurd boven de 100 km/u, heb gisteren zeker 50 km gereden op 50 en 80 km wegen en geen storing gehad ( ook cruisecontrol stond wederom uit ).


herkend iemand bovenstaand probleem, heb eens rond gesurft op het net maar kan niet echt iets vinden dat op mijn euvel lijkt

Profiel  
 
waterman
> 40000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 43019
Geregistreerd: 26-02-2005

- Overig Mercedes E200 cabriolet
- Overig Jaguar 3.4 litre saloon
- Overig Someca SOM 20D
Gepost: 27 juli 2014 12:26 PM
  [ # 1 ]

Ik zou om beginnen ook even aan ons melden wat voor C4 je hebt Wink benzine, diesel, motortype ..

Ik ben niet arrogant. Ik ben de beste.
gediplomeerd Citroën Specialist!

Doneer, zo blijven we draaien!

Profiel  
 
sennah
< 100 berichten
Rank
Totaal aantal Berichten: 62
Geregistreerd: 17-08-2008

Gepost: 27 juli 2014 12:31 PM
  [ # 2 ]
waterman schreef:

Ik zou om beginnen ook even aan ons melden wat voor C4 je hebt Wink benzine, diesel, motortype ..

is niet de eerste keer dat ik iets post op het forum, dus niet bij stil gestaan om dat erbij te vermelden.
heb het al aangepast in mijn verhaaltje, bedankt voor het seintje Smile

Profiel  
 
henkiehenk
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 54
Geregistreerd: 12-04-2008

Gepost: 27 juli 2014 07:26 PM
  [ # 3 ]

Ziet er naar uit dat je cruisecontrol problemen geeft als het zich niet voor doet als die uit staat ..
Uitlezen is beperkt ik heb het mee gemaakt dat er een klein scheurtje in zat en bij sneller rijden en warmer het scheurtje valse lucht gaf en storing ..even af koelen ( een min was al genoeg) en niets aan de hand ..dit was overigens met een ander soort motor maar werkt het zelfde ..
Gr henk

citrofiel /dieselmonteur scheeps ,,
werkplaats SHM stoom Hoorn en chef trein stoom

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook