International 2CV meeting Torun, Polen


International 2CV meeting Torun, Polen

Van 28 juli tot en met 2 augustus wordt Torun in Polen belaagd door een heuse geitenplaag, of eendenplaag zo je wil. Voor de twijfelaars hebben we hier nog even alles op een rijtje gezet waarom er eigenlijk geen reden is om te twijfelen en je deze grootse meeting niet mag missen.

De eerste internationale 2CV meeting vond plaats in 1975, op de kop af 40 jaar geleden reeds. Vele grote voitures die nu een grote aanhang hebben waren toen nog maar net uit, laat staan dat er al treffens waren. Ze waren er dus al vroeg bij… Dit jaar, voor de 21ste editie worden niet minder dan 7000 (ja, zevenduizend!) 2CV en afgeleiden verwacht van overal ter wereld. Nuja, als je weet dat dit kleine autootje de best verkochte Citroën was met meer dan 5 miljoen geproduceerde ‘eenheden’... en dat het een ongelooflijke cult-status heeft verworven van vrijheid en blijheid, dan zal dat weer een bonte mengeling van mensen en auto’s zijn die 5 dagen lang genieten van de sfeer en het samenzijn. Niet minder dan 20000 deelnemers verwacht men, een dorp op zich! Ideale gelegenheid om andere gepassioneerden te spreken, ervaringen uit te wisselen en ‘s avonds de straffe verhalen boven te halen. Het Conservatoire stelt voor deze gelegenheid ook enkel unieke exemplaren tentoon op het terrein, net als enkele even unieke foto’s en brochures.

Maar omdat we ook geen 5 dagen gaan vastroesten aan de barbecue worden er ook diverse activiteiten georganiseerd, zowel technische uitdagingen (monteren en demonteren van verschillende onderdelen), alle terrein en andere races,  maar ook meer statische, zoals een concours d’ élégance, zorg dus maar dat je eend mooi recht waggelt! Uiteraard is er ook plaats voor de broertjes en zusjes zoals daar zijn de Dyane, Mehari, Ami 6 en 8.
Sommige deelnemers maken er een heuse avonturentocht van, daar al van in hun thuisland per 2CV tot in Polen te rijden en na de meeting nog een uitzonderlijke 2-daagse trip eraan te breien waarin ze de schatten van de Baltische Zee zullen ontdekken. Want geef toe, welke autootje heeft al meer helse avonturentochten gemaakt overal ter wereld dan een 2CV?

meer info op http://www.2cvpoland2015.pl/fra/

Video preview van de World 2CV Meeting: https://www.youtube.com/watch?v=3bFduULD6NE

tekst: Citroen Nederland
redactie: demuywo
foto: internet, 2CV meeting Salbris (FR)

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook