Monsters van Detroit vs Geitjes van Vorst


Monsters van Detroit vs Geitjes van Vorst

In Koekelare, een klein dorp in West-Vlaanderen, vind je nu twee wereldbekende standbeelden. Eiffeltoren en Vrijheidsbeeld staan naast elkaar; waarom? Van 24 tot en met 27 juli is er op de oude site van Willaert een unieke tentoonstelling van dertig deux-chevaux en vijfenzestig Amerikaanse wagens. Een bezoekje meer dan waard!

Koekelarenaar Yvan Vercruysse en zijn boezemvriend Rudy Willaert, pakken nmalig uit met een vierdaags internationaal oldtimer weekend, op de oude site van bouwstoffen Willaert, gelegen Oostmeetstraat 65 te Koekelare. Naast de uitgebreide collectie tentoongestelde wagens is er ook een tentoonstelling wieldoppen, miniatuurautootjes, boeken over auto’s, wisselstukken, modelbouw auto’s, enz.

Het unieke zit hem enerzijds in de twee totaal verschillende ‘soorten’ wagens, anderzijds zijn het twee unieke privécollecties die nooit eerder tentoon werden gesteld. De imposante verzameling Amerikaanse oldtimers van Yvan Vercruysse en daartegenover de charmante Citroën 2PK’tjes, collectie van Rudy Willaert. Geef toe, het verschil tussen een ronkende 5,7 liter V8 Pontiac en een eerste model 2CV is, euh, opmerkelijk… De collectie van 2PK’tjes hebben trouwens ook al eens CitroExpert mogen vullen. Detroit versus Paris, geef toe, het klinkt bijna onwezenlijk.

De organisatoren (De Vlaams Thaise Vereniging Koekelare en Het Lange Max Museum WO I in Koekelare) voorzien dit oldtimer weekend ook van randanimatie. Zo zijn er optredens gepland van een bekende DJ en van covergroepen als The Rainbows, The Old Chevy’s Country and Western Band en Filou en Friends. Op zondag is er naast een aperitiefconcert ook een rondrit voorzien door de prachtige streek vlakbij de Westhoek, want inderdaad, ook dit evenement heeft zijn roots met 100 jaar Groote Oorlog.

De toegangsprijs bedraagt vijf euro (kinderen beneden de 12 jaar gratis), een drankbon inbegrepen. De opbrengst gaat o.a. naar een goed doel in Thailand en de verdere uitbouw van de site Lange Max. Meer info op http://www.oldtimers-koekelare.be.

Reageren kan hier.

Redactie: demuywo
Tekst: internet/flyers
Foto: 2CV meet American Cars

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook