Kan jouw Besteleend acteren?


Kan jouw Besteleend acteren?

Citroën in de film is een onderwerp dat ons hier al jaren bezighoudt en nu kunnen wij daar Citroën in het theater aan toevoegen. Theatergezelschap Suburbia uit Almere zoekt van begin juni tot midden juli een Besteleend om de Franse sfeer van zijn zomervoorstelling compleet te maken. Heeft jouw Besteleend acteerambities? Dit is zijn kans!

Theatergroep Suburbia is in 2003 opgericht met het doel professionele theatervoorstellingen te maken in Almere en Flevoland. Suburbia maakt dus toneel in de polder en speelt ontroerende, tragische, hilarische voorstellingen over de mens in al zijn kleinheid. Natuurlijk wil Suburbia zijn publiek vermaken, maar daar blijft het niet bij. Suburbia wil zijn publiek ook iets meegeven, het gezelschap heeft zichzelf een opdracht gesteld. Zijn thuisbasis Almere is een verzonnen stad met tekentafelstraten en ontworpen gezelligheid. Langzamerhand weten haar bewoners daar wat ziel, wat bloed, wat vrolijkheid aan toe te voegen. Suburbia ziet het als haar taak daar een bijdrage aan te leveren. De kunstmatigheid te lijf door het organiseren van ontroerende belevenissen voor het Almeerse publiek. Waar individualisme en sociaal isolement de samenleving versplinteren, is gedeelde smart halve smart. Toneel is een collectieve belevenis. Een zaal die lacht om een mens op het podium, lacht om zichzelf.

Suburbia viert zijn tienjarig jubileum met de voorstelling Fanny & Marius. Dit is een melancholiek Frans epos over vaders en zonen, moeders en dochters, over afscheid nemen en volwassen worden. Fanny & Marius is een liefdesgeschiedenis die zich afspeelt in een café aan de haven. Fanny krijgt een aanzoek van de rijke Panisse, maar ze wil liever haar jeugdliefde Marius. Marius twijfelt echter, want hij wil gaan varen. Behalve met elkaar hebben de twee geliefden ook nog het een en ander te stellen met hun bemoeizuchtige ouders en met de stamgasten. De voorstelling wordt gespeeld op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere en wel van 5 juni tot en met 13 juli 2013, steeds van woensdag tot en met zaterdag. Op woensdagavond is alleen de voorstelling te zien. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er tussen de delen van de voorstelling een driegangendiner geserveerd.

In de kunstmatige stad Almere vormt Stadslandgoed de Kemphaan een weldadige oase, maar voor echte Franse flair is meer nodig. Vanzelfsprekend heeft Suburbia voor een mooi decor gezorgd en natuurlijk spelen de acteurs de sterren van de hemel. Om de Franse sfeer compleet te maken, moet aan het einde van iedere voorstelling een Besteleend op eigen kracht het decor binnenrijden. Dit zou jouw Besteleend kunnen zijn. Zorgen hoef je je niet te maken: de bestuurder kan rijden en het theatergezelschap heeft een goede aansprakelijkheidsverzekering. Stel je van 1 juni tot en met 15 juli je auto ter beschikking, dan valt eeuwige roem hem ten deel. Als trotse bezitter krijg je vrijkaarten en zul je je naam terugvinden in het programmaboekje dat aan ruim 2.000 bezoekers zal worden uitgereikt. Natuurlijk willen we op Citroën-Forum.nl en op citroenazu.nl dan ook jouw hoogstpersoonlijke verslag van Fanny & Marius lezen.

Je kunt je auto per .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) aanbieden en je kunt hier reageren op dit artikel.

tekst: Theatergroep Suburbia, foto: CitroenAZU, redactie: RensKorevaar

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook