Rad van Fortuin beslist over Jumpy-vakantie


Rad van Fortuin beslist over Jumpy-vakantie

Onze enige, echte, eigen Kees "Visa GTI 115" reist veel en ver. Het vakantiedoel 2016 wordt op een heel bijzondere manier voor hem gekozen. Het resultaat: zon en zee, lekker eten, aardige mensen, een eigen variant van de Méhari en andere interessante voertuigen.

Het is hoog tijd om de vakantiebestemming voor 2016 te kiezen, maar hoe? Er zijn zoveel landen waar het goed toeven is! Daarom doen we het nu maar eens anders. We zetten de Jumpy op het Rad van Fortuin en geven daar een enorme slinger aan. De schijf draait heel erg hard in de rondte en het duurt even voor hij weer stilstaat, maar dan! Het rad stopt bij de naam Griekenland.

Griekenland? Daar waren we al eerder, maar liefst negentien keer! Nu hebben we daar helemaal geen slecht gevoel bij, dus na kort overleg gaat ons reisplan de deur uit naar het ons vertrouwde World Wide in Rotterdam. Daar krijgen we bericht van dat ze deze hele handel per 1 december j.l. hebben overgedaan aan… overtocht.nl. Dat treft, want het is ons inderdaad om het boeken van de overtochten te doen. We sturen direct het reisplan door naar deze voor ons nieuwe club. Al snel krijgen we een offerte met een heel aantrekkelijke prijs voor de overtocht naar Igoumenitsa en/of Patras met natuurlijk Minoan Lines. Met dank aan Leontine, o nee, hier draait Tessa de bordjes om, is de uiteindelijke uitkomst nog lager dan de offerte, zodat we zelfs minder dan de helft van de officiële prijs gaan betalen. De kortingen voor vroeg boeken, 65+, ANWB en retour zijn alles bij elkaar echt de moeite waard.

We gaan deze keer niet zo lang in verband met onze aanwezigheid aan het Lac de Madine voor de beurs Rétro Meus’Auto op 11 en 12 juni. Uit en thuis zal het 5 weken gaan duren, ofwel de hele maand mei. Het hele land rondrijden, hebben we inmiddels vaak genoeg gedaan; dat doen we dus niet meer. Er is een plek waar we het helemaal naar de zin hebben en waar ook genoeg afleiding in de omgeving te vinden is. Ook weten we er diverse doodstille stranden met echt glashelder water waar je heerlijk kunt zwemmen. Zelfs de wegen naar de echte Griekse tavernes zijn ons bekend. We schreven eens: “Dit was de laatste keer”, maar ja, toen hadden we buiten het Rad van Fortuin gerekend.

We laten de caravan thuis en gaan alleen met de Jumpy. We nemen onze intrek in een bungalow of appartement, want die zijn er genoeg. Zonder caravan kunnen we onze aan- en afrijtijd met meerdere dagen verkorten. Wel wordt de Jumpy achterin weer met de slaapplaats ingericht, want een rondje van een paar dagen over de hele Peloponesos hoort er wel bij. Het blijft een geweldig land met echt heel aardige mensen. Ja, ik hoor het velen zeggen: “Dat wil ik ook”, maar nee, er mag niemand met ons mee. Als je iets wil vragen of weten, zullen we je zeker verder helpen. Of Griekenland volgend jaar ook weer in het rad van fortuin zit? Ik denk van niet, want dan is de caravan weer veel langer aan de beurt.

Natuurlijk zal ik over onze belevenissen vertellen in het draadje over de Jumpy. Het is ook leuk om daar jullie reacties te lezen.

tekst en foto’s: Visa GTI 115

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook