Ami 6 bestaat vijfig jaar: L?Amiversaire!


Ami 6 bestaat vijfig jaar: L?Amiversaire!

Al eerder aangekondigd in de kalender van deze maand, onder de Ami-liefhebbers natuurlijk ook al geruime tijd bekend en de lezers van CitroExpert kan het ook niet zijn ontgaan: de Ami 6 viert zijn (haar?) vijftigste verjaardag.

De Ami kent een grote schare liefhebbers en liefhebsters in ons land. De Amivereniging pakt dan ook uit met de viering van dit eerste model van de Ami dat destijds gelanceerd werd.  De Ami 6 vulde het gat op tussen 2CV en ID/DS, waarbij in de perspresentaties steeds nadrukkelijk gemeld werd dat de Ami geen opvolger zou zijn van de 2CV, maar een volledig nieuw op zich zelfstaand model. De ontwikkeling van de Ami 6 Break betekende een verdere doorbraak naar het grote publiek. In La Douce was de 6 gedurende twee jaar de best verkochte auto en mateloos populair.
Van 22 tot en met 25 april zal de verjaardag van deze bijzondere klassieker worden gevierd tijdens de Franse lifestyle fair ‘Amis de France’, die rondom Kasteel Haarzuilens plaatsvindt. De Amivereniging organiseert daar diverse activiteiten, met als hoogtepunt een samenkomst van maar liefst 70 Amis 6 op 23 april! Citroën heeft zich aan de beurs verbonden door haar nieuwste middenklasser, de nieuwe Citroën C4, te tonen en live te laten ervaren door het publiek. Kortom: alle Vrienden/ Amis [6] van harte welkom bij Amis de France!

Meer informatie:

Website Nederlandse Amivereniging: http://www.amivereniging.nl
Website Amis de France: http://www.amisdefrance.nl 

Hogervp


met dank aan CitroënAzu voor de foto

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook