Electric Odyssey volbrengt Japanse etappe


Electric Odyssey volbrengt Japanse etappe

Na zijn doortocht van de Verenigde Staten heeft de Elektrische Odyssee nu ook zijn tweede etappe volbracht: Japan. De ster van deze allereerste wereldreis in een elektrische seriewagen is de Citroën C-Zero die in het land van de rijzende zon 1.200 kilometer aflegde. Mogelijkheden genoeg voor de twee bemanningsleden om zich te laten onderdompelen in de Japanse cultuur, maar ook om dankbaar gebruik te maken van de talrijke snellaadpalen die het land rijk is.

“Niet alleen een cultuurshock, maar ook een elektrische!”, zo vatten Antonin Guy en Xavier Degon de Japanse etappe van hun Elektrische Odyssee samen. Van Tokio tot Nagasaki, na eerst de berg Fuji en de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto te hebben aangedaan. De twee piloten van de C-Zero hebben zich 1.200 kilometer lang laten onderdompelen in de Japanse cultuur.

Tijdens hun tocht konden de twee ook de troeven van de snellaadpalen ontdekken. Zo hadden Antonin en Xavier aan dertig minuten meer dan genoeg om elektriciteit bij te tanken. En dat bijna langs het hele traject dankzij de talrijke laadinfrastructuren die het land rijk is. Daarmee zet de Elektrische Odyssee haar missie extra kracht bij: bewijzen dat de elektrische wagen kan uitgroeien tot een volwaardige en haalbare mobiliteitsoplossing. Wat de ontmoetingen met de lokale bevolking betreft, toonden de Japanners zich van hun solidairste kant. Daarvan zijn de vele enthousiaste pluggers en de shintopriester die de Citroën C-Zero zegenden voor een behouden reis het levende bewijs.

De Citroën C-Zero begint nu aan zijn laatste doorreis en steekt momenteel de Chinese Zee over. De volgende halte is Singapore, vanaf 14 juni. Dan begint de Citroën C-Zero aan zijn terugweg over land die Antonin en Xavier in de herfst tot in Straatsburg moet brengen. Maar voor ze aan een reeks Europese landen beginnen, heeft Azië nog heel wat kilometers en ontmoetingen voor hen in petto met de doortocht door Maleisië, Thailand, Laos, Vietnam en uiteraard China.

Je reacties op dit artikel kun je in dit topic plaatsen.

tekst: Citroën Belux, foto: electric-odyssey

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook