Veel Citroën-Nieuws voor Autosalon van Genève


Veel Citroën-Nieuws voor Autosalon van Genève

Van 3 tot en met 13 maart 2011 zal in Genève de “Salon International de l’Auto” worden gehouden. Citroën is vertegenwoordigd met veel nieuwe modellen zoals de DS4 en de DS3 WRC, maar ook met speciale edities van de modellen C3 en C6. Enkele dagen voor de opening zal een studiemodel onthuld worden, waarover nu reeds druk gespeculeerd wordt.

De 81e oplage van de “Salon International de l’Auto” van Genève zal veel Citroën-nieuws brengen. De DS4 die al op de Parijse salon van 2010 getoond is, zal in zijn definitieve productiegedaante te zien zijn, samen met een studiemodel DS4 Purple dat sportiviteit en verfijning wil verenigen. De nieuwe DS3 WRC rallywagen zal op de salon het sportieve image van Citroën verder versterken.

Van de C3 wordt een speciale versie Red Block getoond, die als meest rebelse C3-uitvoering een jong publiek wil aanspreken. Wat deze versie onder de motorkap van andere C3’s onderscheidt, is nog niet bekend, maar uiterlijk valt hij op door zijn verlaagde ophanging, 17 inch lichtmetalen velgen en een grijze lak in combinatie met rode accenten. Deze rode accenten komen in het interieur terug, waarin het dashboard met een 3D beeld van een bulldog alle ogen op zich doet richten.

De C6 verschijnt in de speciale versie “Noir & Blanc”, die kort gekarakteriseerd kan worden als een C6 met zwart dak op een verder witte carosserie. Of de kleur zwart gekozen is om een panorama-zonnedak te omlijsten, zal tijdens of misschien nog kort voor de salon duidelijk worden.

Bij al deze sportiviteit en luxe wordt het milieu niet vergeten. In Genève wordt een volledig electrisch aangedreven C-Zero getoond, naast e-HDI motoren die moeten helpen de CO2-uitstoot van het Citroën-gamma te verlagen.

Tijdens een persconferentie op 1 maart zullen meer details bekendgemaakt en meer foto’s vrijgegeven worden. Op diezelfde persconferentie zal ook een studiemodel onthuld worden dat nog niet eerder in Europa te zien is geweest. In de autopers wordt gespeculeerd dat het hierbij om de nieuwe DS5 zou gaan, maar Citroën bewaakt dit geheim goed. Tot 1 maart blijft het spannend!

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook