C4(99999)


C4(99999)

In Mulhouse is kort geleden een bescheiden mijlpaal bereikt: in de fabriek van PSA aldaar werd de vijfhonderdduizendste C4 van de huidige generatie geproduceerd. De gelukkige koper van dit exemplaar kreeg de sleutels van de C4 door niemand minder dan raceheld Sébastien Loeb overhandigd.

De huidige C4 is sinds 2010 in productie. Met het half miljoen geproduceerde units van dit model is het totaal aantal C4’en - in verschillende modelvarianten - dat tot nu toe geproduceerd is de twee miljoen ruim geproduceerd! Getallengek als we zijn hebben we nog wel een paar cijfers voor je klaar: in de fabriek te Mulhouse (de grootste private onderneming in de Elzas met werkgelegendheid voor zo’n 7500 mannen en vrouwen - zijn in totaal ruim elf miljoen auto’s van de PSA-groep geproduceerd.

De C4 zelf is niet heel lang geleden nog een keer opgefrist. Wij vinden het nog steeds een erg leuk model dat met de driecilinder PureTech-motoren en viercilinder BlueHDi’s nog altijd relevant is. Natuurlijk is de concurrentie moordend, maar de C4 biedt nog altijd een eigenzinnig, comfortabel en luxe antwoord!

Bron: Persbericht Citroën Nederland, beeld: Citroën Communication

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook