Nederland, Cactusland


Nederland, Cactusland

Nederland raakt steeds meer geprikkeld door de Citroën C4 Cactus. Met ruim 2.500 verkochte exemplaren schaart Nederland zich met Frankrijk en Spanje bij de koplopers van Europa! De fabriek in Madrid heeft de productie opgeschroefd om aan de grote vraag te voldoen. Lees hier welke motoren, uitruistingen en kleuren het meest geliefd zijn. Doe mee, doe anders!

In totaal zijn er sinds juni van dit jaar 27.500 exemplaren verkocht in Europa, met name in Frankrijk, Spanje en Nederland. Europees gezien kiest men voor het hoogste uitrustingsniveau Shine, een trend die ook in Nederland valt waar te nemen. Qua motorisatie is de verdeling tussen benzine en diesel Europees 50/50. Nederland wijkt hiervan af, aangezien de BlueHDi 100 met 14% bijtelling het populairst is.

Kleuren
De best verkochte kleuren zijn Blanc Perle Nacré (20%), Gris Shark (17%) en Olive Brown (15%). Ook de kleuren van de Airbump kunnen worden gekozen, waarbij Black (75%), Chocolat (13%) en Grey (6%) de drie populairste zijn.

Uitrustingsniveaus en motorisaties
Nederland zet de Europese trend met het uitrustingsniveau Shine dat het meest verkocht wordt, meer dan de helft (52%) van de klanten kiest hiervoor. Ook de Business-versie is populair met 33% verkochte exemplaren. De BlueHDi 100 motor met 14% bijtelling is erg populair, ruim een derde van de klanten kiest hiervoor (35%). Kort hierop volgt de 3-cilinder PureTech 82 ETG motor met 34%, en de PureTech 82 motor met 17% verkochte exemplaren. Als we uitvoeringsniveaus en motorisaties samen bezien, is de best verkochte C4 Cactus een PureTech 82 ETG Shine (24%), gevolgd door een BlueHDi 100 Business (23%).

Opties
De meest gekozen opties zijn het panoramisch glazen dak en de 17” lichtmetalen wielen.

Meer nieuwtjes over de Citroën C4 Cactus vind je hier, waar je ook kunt reageren.

bron: persbericht Citroën Nederland

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook