total
€ 2.596,93
€ 10.000
Maak Citroen-Forum beter, doneer nu!

Citroën conceptcar Technospace


Sinds de komst van de eerste Picasso’s is er een enorme ontwikkeling geweest in wat men het segment van de MPV’s noemt. Als een van de pioniers in dit marktsegment moet je continu vernieuwen, wil je de strijd met de concurrentie aangaan. Daarom stelt Citroen als conceptcar de Technospace voor, de voorbode van een totaal nieuwe MPV die in de tweede helft van 2013 zijn intrede doet.

Uiterlijk ziet de Technospace er vernieuwend uit, met de strakke platte dagrijlichten, daaronder nog een setje verlichtingsarmaturen, een ver doorlopende voorruit en de herkenbare grille. In profiel gezien kan hij zijn afkomst met de huidige C4 Picasso niet wegsteken.

Enkele technische gegevens van de nieuwste telg laten ook duidelijk blijken dat men aan de motoren en bijbehorende techniek verder gesleuteld heeft. Zo is de uitstoot van CO2 gedaald tot slechts 0,98g/km, door toepassing van EMP2, wat gezien de grootte van de wagen een uitstekende waarde is!  EMP2 staat voor Efficient Modular Platform 2, dat een efficiënt ontwerp combineert met een optimaal gewicht.

Ook aan het comfort binnenin is gedacht, met bijvoorbeeld een full-touch gebruikersinterface met een high-definition 12” panoramisch beeldscherm. Men gaat er ook prat op dat deze wagen ondanks zijn compacte afmetingen, een zee van ruimte zal bieden binnenin, met zelfs een ‘baanbrekende kofferbakruimte’ van ruim 500 liter.

Aangezien het een conceptcar betreft zijn er verder nog niet zoveel details van bekend, maar voor de liefhebbers kunnen we alvast meedelen dat de Technospace te zien zal zijn op het Autosalon van Genève. En nu maar afwachten tot het najaar van 2013, want dan wordt de nieuwe MPV van Citroën voorgesteld.

Redactie: demuywo
Foto: Citroën
reageren en meer foto’s vind je hier

© Citroën-Forum 2003 - 2016 | adverteren | citroen modelinformatie