Modernisering C5 en C8


Modernisering C5 en C8

Brussel, 2 juli 2012. Kort na middernacht brengt Citroën Belux een persbericht uit over de modernisering van de C5 en de C8. Volgens de titel gaat het om “stijlevoluties en nieuwe technologische hoogstandjes”. Dat het succesnummer C5 bij de tijd gehouden wordt, zal niemand verbazen, maar dat ook de C8 nog een verjonging mag beleven, komt wellicht als een verrassing. Waarom gaat het? Wat verandert er en wat blijft hetzelfde?

Sind begin 2008 is de C5 III al meer dan 400.000 maal verkocht. Om dit succes te ondersteunen, rust Citroën de C5 voortaan met de nieuwe chevrons uit, die met hun rondere vormen de auto meer expressiviteit moeten verlenen. Andere vernieuwingen aan de buitenzijde betreffen 17 inch lichtmetalen velgen Egée (“standaard, afhankelijk van het afwerkingsniveau”) en de nieuwe kleur Guaranja-bruin. In het interieur wordt de stijl van de C5 verjongd middels een nieuwe leder/stof-combinatie voor het Exclusive-niveau. De vernieuwing op het gebied van de techniek betreft een nieuw eMyWay-navigatiesysteem dat verbonden is met een Connecting Box. Achter deze naam gaan een jack- en een USB-aansluiting schuil, evenals een Bluetooth-kit voor handenvrij telefoneren.

De C8 als grootste monovolume van Citroën kan volgens het persbericht “enkele knappe evoluties voorleggen die zijn stijl moderniseren en dynamischer maken.” Het blijkt te gaan om nieuwe chevrons voor en achter en om een gewijzigde sierlijst in de grille. Er komt een optioneel Black Pack, hetgeen inhoudt dat de buitenspiegels, de stijlen, de zijstrips en de beschermpstrips op de bumpers in onyx-zwart worden uitgevoerd. Het Black Pack wordt gecompleteerd door koplampen met een gerookte optiek, die voor een indringende blik zouden zorgen. Het kleurenpalet van de C8 wordt aangevuld met het Hickory-bruin wat we reeds in de DS-reeks hebben leren waarderen.

Zodra er meer nieuws over deze veranderingen aan exterieur, interieur en techniek van de C5 en de C8 beschikbaar komt, zullen we dat melden. Verder discussiëren kunnen we in de subfora voor de C5 en de C8.

bron: persbericht Citroën Belux, redactie: RensKorevaar

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook