De kisten van Jouets Citroën gaan nu echt open


De kisten van Jouets Citroën gaan nu echt open

Met spanning heeft u natuurlijk de aankoop van de kisten gevolgd. Wat een verhaal, hè? Het is bijna te mooi om waar te zijn. Wat zegt Marktplaats dan: “Opletten!” We laten de camera nog een keer lopen en er komt een verrassing uit!

We moeten het maar opbiechten en beginnen bij het begin. Bij mijn zoektocht naar het verhaal achter de Jouets Citroën stuit ik in wat boeken op afbeeldingen van houten kisten. Die zien er zo fraai uit dat het leuk zou zijn om ze te hebben. Maar ja, waar ga je zoiets vinden? Je kan wachten totdat je dat misschien vindt, maar je kan het ook in de hand werken; lees maar mee.


Ik stuur een afbeelding van de kisten naar Tibor Langen, u weet wel: de timmerman uit Oldenzaal met de Citroen RU23. “Tibor, kan jij dat maken?” “Natuurlijk!” Met de nieuwjaarsreceptie heeft Tibor vier kisten in de bus, gemaakt van oud hout met oude geklonken spijkers, net echt!

De originele kisten hebben mooie stempelletters op de voor- en zijkant. René, u las kortgeleden nog over hem, is handig met computertekenen en lasersnijden. Hij maakte tussendoor even twee mallen waarmee ik de kisten van letters kon voorzien. Het label bovenop, zeg maar het zegel, kwam ik tegen op Delcampe.net Met de kleurenprinter even uitgeprint en klaar.

Dan de actie op het forum met de zogenaamde e-mailwisseling. Omdat het vandaag 1 april is, moest er ergens wel een verborgen hint in zitten. Dus moest de dochter van mevrouw maar Avril heten. Op Facebook zocht ik een achternaam bij die voornaam. Avril Douet, mocht u gezocht hebben, is caissière bij een grote supermarkt in Frankrijk. Waarom Lyon? Nou, daar stond echt een winkel… en daar komt Michiel “citromania” Sablerolle ook nog weleens. De e-mails in het Frans: ik leverde de Nederlandse tekst in bij Rens en kreeg ze terug in het Frans. De slechte foto’s? Gewoon op de zaak met het licht uit genomen.

U ziet: kosten zijn wel gespaard, maar moeite niet. Zo bracht ik op een avond twee kisten naar Gouda, zodat ze echt mee konden naar Lyon. Daar schoot Michiel netjes een fotootje.

Bij dezen aan alle mensen die in het complot zaten mijn dank! Of jullie hun dankbaar zijn? Reageren mag hier.

oldenhage

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook