DS-concept Wild Rubis


DS-concept Wild Rubis

Na de DS3, DS4, DS5 en Numéro 9 is er nu Wild Rubis: een nieuwe concept car in de DS-lijn. Het is een SUV-studie geworden met een tot de verbeelding sprekende, unieke stijl, die opvalt door zijn geraffineerde afwerking. Wild Rubis is het studiemodel dat uiteindelijk als basis zal dienen voor de SUV van de DS-lijn met de codenaam DS-X. De salon van Shanghai krijgt de primeur.

Luxe à la française
Wild Rubis, de nieuwkomer in de DS-lijn, heeft een apart silhouet dat de krachtige lijnen van een SUV combineert met de geraffineerde stijl van de andere auto’s uit de DS-lijn. Hij is 4,7 m lang, 1,95 m breed en 1,59 m hoog en heeft een uitzonderlijk lange wielbasis van 2,9 m. Verhoudingen die krachtig en sterk aandoen, maar die ook maken dat je achter het stuur van deze auto wilt kruipen waar je alles vindt wat een klant van dit topklasse gamma verwacht aan prestaties en multifunctionaliteit. Hij staat stevig op zijn 21 inch wielen die in de vier hoeken zijn geplaatst en biedt uitzonderlijk goede rijsensaties. Rebels, wild, maar ook perfectionistisch en geraffineerd. De krachtige uitstraling wordt in contrast gebracht met de weelderige vormen en de verleidelijke details. Het nieuwe, strakke silhouet heeft fraaie verchroomde details op de zijkanten. Bijzonder zijn ook de dakdragers die aerodynamisch gevormd zijn en in de achterkant van de carrosserie verdwijnen waardoor ze ook een onderdeel van het zijscherm vormen.

Een bijzondere blik
Wild Rubis is een prachtig voorbeeld van de nieuwe identiteit die eerder met concept car Numéro 9 werd geïntroduceerd. Het front is herkenbaar aan de grille die driedimensionaal lijkt. Op deze grille prijkt het DS embleem dat geaccentueerd wordt door een lichteffect. De grille loopt vervolgens uit in de full LED koplampen. Unieke koplampen bestaande uit drie mobiele lichtmodules die worden omlijst door de richtingaanwijzers die overlopen over het onderste gedeelte en door een lichtsignatuur in de vorm van een stemvork op de rand. Juweeltjes die de Wild Rubis een sterke blik geven.

Een unieke signatuur
Op de achterkant zijn de lichten anders gerangschikt en verwerkt in de bovenkant van de achterklep. Het glas van het achterlicht gevat in een chromen lijst die de lichtsignatuur extra kracht geeft. Om het geheel af te maken zorgt een subtiel lichtspel met een DS logo voor diepte. Op de onderkant van de achterklep zit een dubbele uitlaat verwerkt in een chromen paneel.

DS-gevoel tot in alle details
De concept car Wild Rubis vertoont het raffinement van de DS-lijn tot in de kleinste details. Alle onderscheidende kenmerken van de DS-lijn komen samen in deze concept car. Het meest kenmerkend zijn de chromen details op de zijkanten, de lichtsignatuur voor en achter en ook de toepassing van luxueuze materialen. Ten slotte is het achterlicht versierd met een verchroomd DS-logo dat in het zwarte DS-stramien is gedrukt. Dit zagen we voor het eerst bij de DS3 Cabrio. De kleuren en materialen die voor de Wild Rubis zijn gebruikt zijn bijzonder. De robijnrode carrosserie ‘verkleurt’ naarmate de hoeveelheid licht die erop valt waardoor de gebeeldhouwde vormen meer of minder zichtbaar worden. Een rijke kleur ter aanvulling van het kleurenpalet van de DS-lijn dat gekenmerkt wordt door fraaie, symbolische kleuren.

Je kunt hier reageren.

bron: persbericht Citroën Nederland

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook