25 Jaar Le Camion


25 Jaar Le Camion

Vrijdag 3 tot zondag 5 juli is de jubileummeeting van Le-Camion. Uw verslaggever was 25 jaar geleden bij de oprichting. Deze kans om de sfeer te proeven laat ik dus niet onbenut, al is mijn aankomst zaterdagmiddag wat laat. Gelukkig staat de drank al koud, staan de hapjes klaar en zit de sfeer er goed in.

Het terrein is omgetoverd tot een dependance van Las Vegas. Het vertier dat daarbij hoort, is er ook. De gokkasten rinkelen erop los. De drankjes gaan om een uur of zes over in hotdogs en met een gevulde maag is het tijd voor serieuzere zaken. Er is een trouwkapelletje ingericht waar iedereen in het huwelijksbootje kan treden of zijn eerdere beloftes nieuw leven inblazen. Om de beloftes niet loos te laten lijken, is een bijna-niet-van-echt te onderscheiden Elvis van stal getrokken. Er is veel animo voor. Het veld naast ons – gevuld met Harley-Davidson-rijders – heeft door dat dit een buitenkans is en staat ook in de rij voor het altaar. Ze nemen hun eigen kratjes bier mee en hebben het duidelijk naar hun zin in Vegas. Uiteindelijk geeft Elvis ook nog het jawoord.

De pas-getrouwden krijgen alle aandacht die ze verdienen tot ineens de hoofdact van de avond binnenloopt. De échte Elvis! Hij geeft een spetterend optreden waarbij de voetjes van de vloer gaan. Na het optreden blijft het nog heel lang gezellig druk. Pas bij het ochtendgloren gaan de laatste feestgangers slapen. Zondagochtend begint rustig. Koffie in de tent. Broodje voor ontbijt. Kinderen zwemmen in de Dommel. Ik haal een uitsmijter in het restaurant en ga rustig op huis aan. Het was een top weekend. Over 25 jaar ben ik er weer bij!

Je kunt hier reageren op dit artikel over HY-Verening Le Camion.

tekst en foto’s: Ree

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook