60 Jaar DS, live uit Parijs


60 Jaar DS, live uit Parijs

In het kader van de DS Week viert “Le Monde de la DS” in de Jardin des Tuileries dat de Citroën DS zestig geworden is. Natuurlijk zullen nog meer forummers hun verhaal doen, maar als eerste presenteren we jullie het verlag van Peter "Pavang" van Geest en Erwin "Hydro" van den Berg.

Het team Pavang-Hydro vertrok zondagochtend behoorlijk vroeg, zelfs zonder ontbijt, vanuit Verrières-le-Buisson naar het verzamelpunt bij het Parc Saint-Cloud. Dat bleek nog niet zo makkelijk. Onze Claire stuurde ons naar een gesloten ingang van het park en ook de goede ingang was in de wirwar van Fanse fly-overs en -onders niet zo eenvoudig te vinden. Bij de derde poging over dezelfde aanrijroute vonden we toch de goede ingang en konden we het mooie, stille, stijlvolle park omhoog rijden om aldaar te worden opgelijnd.

De auto’s vertrokken om de vier minuten in groepjes van twaalf richting de eindbestemming. Na een kwartiertje vertrokken wij met ons groepje auto’s van de groene groep, voorafgegaan door een motorbegeleider. Langs de Seine ging het richting Jardin des Tuileries. Op de rustige zondagochtend konden wij nog als n lange sliert voitures rijden. De latere groepen werden in het drukke Parijse verkeer doorkruist door gewone voertuigen.

De DS?en werden opgesteld op het place de la Concorde, rondom de naald die Napoleon ooit uit Egypte meegenomen heeft. Onze DSuper in vert-argenté werd door een agente prominent naast het zebrapad en de doorgaande route gedirigeerd, zodat deze voiture door vele toeristen bewonderd en gefotografeerd werd. In de loop van de ochtend werd het hele place de la Concorde volgezet met onze mooie Godinnen. Om het tedere wegdek te beschermen, werden we verzocht om onder de motorruimte een mooie DS-poster/placemat te leggen tegen lekkages. Wij vonden deze poster echter geschikter om aan de muur te hangen. Gelukkig is onze DSuper lekvrij.

Het nieuwe merk DS was geïntroduceerd met de DS Week en alle deelnemers met klassieke DS’en waren uitgenodigd in de chique DS-tent om daar te brunchen, de nieuwe DS-modellen te bekijken en hun link met de historische DS te ontdekken. De brunch bleek te bestaan uit koffie en een koekje; een beetje karig van DS. De rest van de tent was wel heel mooi en zowel de moderne als de klassieke DS-modellen werden op hun best getoond. Er waren mooie foto’s en schaalmodellen van het DS-ontwerp en de DS-historie te zien. Wij vonden dit vooral mooie promo voor de klassieke DS! Het merk DS wil duidelijk een verband leggen tussen de klassieke DS en de moderne modellen.

Wat ons betreft was toch het mooiste onderdeel van het evenement om van hogerop uit te kijken over circa zeshonderd DS’en op het place de la Concorde en met schitterend weer rond te lopen op deze mooie locatie. De foto’s zeggen genoeg! Het gehele evenement had klasse en was uitstekend georganiseerd door de Fransen. Ter afsluiting zijn wij natuurlijk nog over de Champs-Elysées heen en weer gereden, inclusief een rondje Arc de Triomphe.

Je kunt hier reageren op dit artikel.

tekst en foto’s: Pavang en Hydro

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook