‘Beerta’ in Beeld!


‘Beerta’ in Beeld!

Van 21 tot en met 23 augustus was het Citroën-Weekend Beerta op camping In ’t Oldambt. De meest uiteenlopende Citroëns, clubs en randactiviteiten maakten dit een geslaagd evenement. Ondergetekende toog derwaarts om in woord en vooral in beeld verslag te doen van wat een traditie verdient te worden.

Organisatoren Peter en Ellen Wolff waren op het idee voor het evenement gekomen via een chat met vrienden. Dat er een dergelijk groots evenement uit voort zou komen, hadden ze wel gehoopt maar niet meteen verwacht. Het Citroën-Weekend in Beerta omvatte een show van klassieke en moderne Citroëns, een (in verschillende groepen verreden) toerrit en een touwtrekwedstrijd voor teams van zes man (M/V). Het inschrijfgeld voor het evenement kwam geheel ten goede aan de stichting Make a Wish (Doe een Wens) Nederland.

Het Citroën-Weekend Beerta werd een evenement met internationale allure, dankzij deelname uit Nederland, België en Duitsland. De show, waar clubs zoals de XM Club Nederland en de DS3 Owners Club Holland hun opwachting maakten, werd omlijst door een gezellige braderie met verhoogd Citroën-gehalte.

Tijdens de show waren zeer uiteenlopende Citroëns te bezichtigen: van volmaakt originele BX uit december 1982 tot en met perfect gerestaureede SM’s; A-types van allerhande pluimage waaronder de tot mobiele koffiebar omgebouwde Acadyane van Lekker-Bakkie.nl, Traction Avants, CX-en, Cacti, diverse moderne C-modellen en DS-modellen (de meeste nog van voor de scheiding van Citroën en DS). Met name de Méhari-eigenaren leken het schitterende weer helemaal begrepen te hebben en kwamen met een zo veel mogelijk uitgeklede wagen naar Beerta.

Aan het eind van het weekend kijken de organisatoren tevreden terug op een geslaagd evenement. Dat de uitgave van 2015 wel de eerste, maar niet de laatste van dit Citroën-evenement zal zijn, is al helemaal duidelijk. Zodat we iedereen van harte kunnen oproepen om in 2016 van de partij te zijn!

Napraten over het Citroën-Weekend Beerta kun je hier.

Tekst en foto’s: Penny Lane

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook