Capriolen op de Veluwe!


Capriolen op de Veluwe!

De laatste zomerdag bleek samen te vallen met de najaarsmeeting van ons Forum. Toeval of niet, hoe beter het weerbericht werd, des te meer aanmeldingen binnenstroomden. We waren niet de enigen. Motorclubs, dagjesmensen en andere autoclubs kwamen op hetzelfde idee. Hoe herken je een Citroënist zonder zijn Citroën op de Posbank?

De aankomst bij de Veluwse Posbank was verwarrend. Wat doen al die auto’s hier? En waar zijn toch de Citroëns gebleven? Nadat je eenmaal een parkeerplaatsje had bemachtigd, bleken andere liefhebbers dezelfde vraag hadden. Er is hier een toch een Citroën meeting? Jazeker! Een herkenbaar T-shirt helpt, maar meer nog een hoekje van de parkeerplaats waar – toeval of niet – een paar op-en-top Citroëns bij elkaar waren geschoven. Pronkstuk: een metallic bruine Traction Avant uit 1939. Een jaar of tien geleden gerestaureerd en werkelijk om door een ringetje te halen. Wat een prachtexemplaar!

Het aanbod was verder zo divers als het forum zelf, maar ankerpunten waren snel te herkennen. Minstens twee CX’en hadden deelgenomen aan de Raid Arctique en de beide Tractions waren ook niet toevallig aan komen waaien. Wat verder opviel? De Citroën-gemeenschap kent vele clubjes en groepjes. Hoe kan het anders dat drie BX’en vrolijk samen de volgepakte parkeerplaats van de Posbank oprijden? Of een prachtige Ami8 samen met een even prachtig Dyaantje aan kwam snorren?

Binnen in het bezoekerscentrum van de Posbank waren de forummers snel gevonden – T-shirts helpen, maar bekende gezichten nog veel meer! Hoewel het gezamenlijke lunchbuffet was afgeblazen, konden we toch met zijn allen aan n grote tafel lunchen. Gezellig!

In de loop van de middag meldden zich en meer en meer Citro?ns. Naast de bruine Traction stond ineens een C6. Vijf generaties ertussen en allebei gekoesterd door hun eigenaar. Dat is de rode draad door de najaarsmeeting. Sommigen kenden elkaar, anderen niet, maar iedereen heeft een heel seizoen Citroën-avonturen achter zich om te delen. Dat is dan ook gebeurd! Kleine akkefietjes, grote reizen, ze zijn allemaal de moeite waard om verteld te worden.

Nu wij dit verslagje posten, regent het vele thuiskomers. Na volgende maand zullen velen van ons de voiture drie maanden moeten laten staan, terwijl de die-hards gewoon zullen doorrijden. Voor ons Forum was dit het laatste evenement van dit jaar. Wil je er toch nog met je Citroën op uit, dan vind je in onze kalender nog van alles te doen. Nu je toch aan het klikken bent geslagen, kun je hier reageren.

tekst: Kunstenvliegwerk, kiekjes: RensKorevaar

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook