Citroën Metropolis maakt Europees debuut op Autosalon van Genève


Citroën Metropolis maakt Europees debuut op Autosalon van Genève

Citroën presenteert op het Autosalon van Genève haar Chinese vlaggenschip Metropolis voor het eerst op Europese bodem. Naast de definitieve productieversie van de DS4, het nieuwe rallyemonster DS3 WRC, de fraaie C6 Scala (voorheen aangeduid als Noir & Blanc) en de overige noviteiten die al in ons vorige bericht te lezen waren, pakt ons merk dus letterlijk en figuurlijk groot uit.

Vijf meter en dertig centimeter lang, twee meter breed en bijna anderhalve meter hoog kunnen we met recht groot noemen. Het ontwerpbureau in Shanghai heeft zijn best gedaan om met dit kunststukje de slogan ‘Créative Technologie’ weer te geven in een boodschap van creativiteit en ongekende luxe. Nergens zagen we de ambities en allure van het land waarvoor werd ontworpen zo duidelijk naar voren komen in een enkele auto.

Citroën bewijst hiermee in staat te zijn haar creativiteit aan te wenden om op innovatieve wijze aansprekende modellen te creëren voor een belangrijke nieuwe markt. Nu de Metropolis na zijn werelddebuut op de wereldtentoonstelling van Shanghai eindelijk voet heeft gezet op Europese bodem, zou het ons verbazen wanneer de vraag vanuit het oude continent om mee te kunnen delen in deze ‘grandeur’ niet alleen maar groter zal worden.

Na tien miljoen bezoekers op de wereldtentoonstelling van Shanghai is het nu dus onze beurt om de nieuwe Citroën Metropolis in levenden lijve te bewonderen. Afspraak van 3 tot en met 13 maart op het Salon International de l’Auto in Genève.

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook