CitroMobile: auto?s kijken of gezellig onder de mensen?


CitroMobile: auto?s kijken of gezellig onder de mensen?

Op zaterdag 2 en zondag 3 mei is het weer zo ver: CitroMobile, de grootste Citroën-beurs ter wereld in een van de diepst gelegen plaatsen van ons stukje wereld: Vijfhuizen. Gert met de vele hoofdletters in zijn forumnaam heeft zijn gedachten eens laten gaan over wat CitroMobile nu zo bijzonder maakt.

Op de achtergrond “luister” ik half naar een virtueel gesprek in het CiFo-café, terwijl ik achter de laptop een column zit te typen. CitroMobile 2014 is al lang voorbij, maar belangrijker: CitroMobile 2015 komt eraan! Dat zijn twee dagen genieten van al die oude en nieuwe Citroëns op de parkeerplaats, met hier en daar een Panhard als vreemde eend tussen de geparkeerde Citroëns.

Als ik tegen bekenden zeg dat ik een weekendje naar CitroMobile ga, denken de meesten dat ik daar twee dagen alleen maar auto’s aan het bekijken en fotograferen ben. Wat voor die bekenden geldt, geldt misschien ook wel voor de gemiddelde bezoeker, maar ik zie CitroMobile toch wat anders dan alleen auto’s kijken!

In de beginjaren ging ik inderdaad naar CitroMobile voor alleen de auto’s, folders en de modelauto’s. Wat jaartjes verder worden ook de onderdeeltjes interessant! Want tja, als je een hobbyauto neemt, dan worden de onderdelen ook erg interessant om naar te kijken. Al gauw wordt het een sport om te zien wat voor onderdeel in dat doosje zit, of in die verpakking. Tot het ene onderdeel dat je nodig hebt of dat ene zeldzame accessoire dat je moet hebben! Dan hebben we het ook niet over de spontane aankopen, die je mooie plannetjes overhoop halen, maar wel direct een hoop lol geven!

Zoals het snuffelen langs de kraampjes verandert, ontwikkelt zich ook het auto’s kijken op de parkeerplaats. Het is niet meer van: “O, een DS”, maar het is een zeldzame uitvoering met airco! Is dat nou een smalspoor of een breedspoor CX? Of is dat nou een Xantia VSX of de zeldzame BX GT? Geloof me, die laatste is minder vaak te zien dan een Digit!

CitroMobile is dus niet meer standaard auto’s kijken en foto’s maken, zoals ik al schreef. Het is ook een gezellig weekendje onder de mensen. Het is een weerzien van oude bekenden en ook een gezellig uitje met een vast vriendengroepje van mede-Citroën-liefhebbers! Gezellig praten over Citroëns maar ook van: ”Hoe gaat het met je?” Natuurlijk hebben we vooral een hoop lol onder elkaar!

Als ik dan zo om me heen kijk, ben ik niet de enige die zo denkt. Overal een weerzien van mensen die elkaar kennen, met een lach en handen schudden hier en daar! Ze hebben allemaal een overeenkomst: ze zijn liefhebbers van het Franse automerk Citroën, of gewoon liefhebbers van oldtimers en youngtimers! Ik denk namelijk dat ieder evenement met old- en youngtimers een weerzien is van bekenden en vrienden. CitroMobile is een voorbeeld, omdat we er de auto’s al vast voor kunnen gaan wassen, maar hopelijk komen er in 2015 nog veel van zulke evenementen waarop we elkaar weerzien! Goed, ik ga de spons pakken…

Je kunt hier op dit artikel reageren.

tekst en foto’s: GWHENDRIKS2

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook