Eeuwige Jeugd in het Zonnige Zuiden


Eeuwige Jeugd in het Zonnige Zuiden

Zondag 17 mei 2015 vond de vierde editie van Forever Young, het Youngtimerevenement plaats. Iets eerder op de kalender dan voorgaande jaren, en ook op een nieuwe locatie: het mooie Classic Park in Boxtel. Viel er voor ons Citrofielen nog een beetje het hart op te halen?

Wellicht dat de Citrofiel een beetje van een koude kermis thuisgekomen is, de autoliefhebber heeft zeker een prachtige dag beleefd in het zonnige Boxtel, pal aan de A2. Waar de voorgaande edities nog in Ulft plaatsvonden, leent Classic Park zich als automobiel-georienteerde evenementenlocatie perfect voor een dag als Forever Young.

Het begrip ‘youngtimer’ is natuurlijk vrij rekbaar. Er is niet echt een harde leeftijdsgrens waarbinnen een auto tot de youngtimers gerekend kan worden. Waar een vroege CX de status van klassieker al mag dragen is een frisse GTi Turbo 2 zeker een waardig youngtimer. Om maar meteen met de Citroëndeur in huis te vallen. Want de CX’en waren - mede door toedoen van de CX-club - van alle Citroëns veruit in grootste getalen aanwezig. En verder dan? Op het terrein zelf vonden we slechts een enkele BX en in de eigen collectie van Classic Park een 11B - Traction Avant. Dat viel toch een beetje tegen. De bezoekersparkeerplaats bood de broodnodige aanvulling op deze ietwat magere oogst Chevrons: we spotten diverse XM’s en Xantia’s, een 2CV, nog een paar CX’en en een BX 19 TZI. Maar het hield niet echt over allemaal.

Zijn we dan voor niets gekomen? Echt niet! Wat Forever Young toch echt de moeite waard maakt is de verscheidenheid aan modellen, en ook het feit dat de wat jongere auto’s vaak ook jongere mensen aantrekken, en ook uit meer uiteenlopende milieus. Het was dan ook zeker geen grijze duiven-oud geldtoestand. En tussen al dat mensenkijken door je lekker overgeven aan de ‘hebben!’-gedachten. Van een Rover SD1 worden we altijd al geprikkeld, van een kekke Renault 5 Turbo worden we zelfs al hebberig. Om over die BMW’s Z1 nog maar niet te spreken!

En wat het weer betreft: het zonnetje kwam genoeg tussen de wolken vandaan om uw redacteur van een lichtrood tintje te voorzien. De biertjes smaakten ook prima. Al met al een prima evenement en een aanrader voor volgend jaar!

Zin om na te babbelen en foto’s te delen? Dat kan hier!

tekst en foto’s: 2d, met dank aan Niels(je) voor de lift!

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook