Kleppendekselrace Amivereniging ICCCR 2016


Kleppendekselrace Amivereniging ICCCR 2016

Hebben jullie het al gehoord? De Amivereniging Nederland houdt komende zomer tijdens ICCCR 2016 een fantastische kleppendekselrace! We laten ze zelf even aan het woord.

Deze wedstrijd organiseren we natuurlijk niet alleen voor onze eigen club, maar voor iedere Citrofiel die wel van een wedstijdje houdt en de ICCCR bezoekt. Meedoen is leuk en gemakkelijk. Vooraf bouw je thuis met een kleppendeksel een snelle racer en die neem je mee naar het evenement, ter plekke (gratis!) inschrijven en dan kan de race tegen de tegenstander beginnen.

Wat houdt het in?
Een kleppendekselrace is een wedstrijd tussen twee racers. Beide racers worden op een hellende baan geplaatst en de racer die als eerste over de finish komt wint.
De racer moet u zelf bouwen, met als basis.. een kleppendeksel! Hoe deze er uit komt te zien is aan de creatieve geest van de bouwer. Wel zijn er een aantal regels waar de racer aan moet voldoen.
- Kleppendeksel van een Citroënmotor als basis
- Gewicht maximaal 4,5kg
- Lengte maximaal 700mm
- Breedte maximaal 200mm
- Aandrijving van welke aard dan ook is niet toegestaan
- Er mogen geen stuurrolletjes of geleidewieltjes zijn aangebracht om de racer in de baan te houden
- Versieringen, slingers, vlaggen, spoilers en andere zijn zeker wel toegestaan, zolang ze maar binnen de maximale maten blijven

Er zijn leuke filmpjes te vinden op Youtube! deze bijvoorbeeld, of deze!

Aan het einde van de racedag zal er een prijsuitreiking zijn waarbij niet alleen de snelste maar zeker ook de leukste, vrolijkste of meest opvallende racer zijn prijs overhandigd krijgt.

De wedstrijd vindt plaats op 12 augustus tussen 10:00 uur en 13:00 uur op het evenemententerrein. Aansluitend is de prijsuitreiking met prachtige prijzen!

Heel veel succes, namens de Amivereniging! En meer voorpret deel je hier, in het topic over ICCCR 2016.

Bron: Amivereniging Nederland

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook