Met het forum naar Schloss Dyck


Met het forum naar Schloss Dyck

De Classic Days bij Schloss Dyck in het Rijnland horen bij de jaarlijkse hoogtepunten van de Europese oldtimerscene. Het concours d'élégance wil zich meten met Villa d’Este en Pebble Beach. Daarnaast is er ook een Classic Meeting voor clubs, waaraan Citroën-Forum.nl op zaterdag 1 augustus 2015 voor het eerst meedoet.

De geschiedenis van Schloss Dyck gaat terug tot de elfde eeuw. Via twee voorburchten geraakt men pas bij het hoofdgebouw dat na de Dertigjarige Oorlog in de zeventiende eeuw opnieuw opgebouwd is. Het park in Engelse landschapsstijl en de diverse tuinen vormen regelmatig het middelpunt van tuinshows en andere evenementen. Gelegen tussen Mönchengladbach, Düsseldorf en Keulen kun je bij Venlo of Roermond de grens over en nog net even lekker het gaspedaal intrappen voor je er aankomt.

De Classic Days bij Schloss Dyck worden in 2015 voor de tiende keer georganiseerd. Het concours d’élégance draagt de toepasselijke naam “Jewels in the Park”, want om juwelen gaat het hier zeker. Je ziet er de fraaiste en exclusiefste voertuigen in een schitterend decor. Villa d’Este en Pebble Beach hebben hiervoor model gestaan. Een ander programmaonderdeel is “Racing Legends”, een regelmatigheidsrit voor historische racewagens in drie klassen. Dit jaar komt niemand minder dan Sir Stirling Moss het deelnemersveld opluisteren.

De Classic Days bij Schloss Dyck worden zo goed bezocht dat je er met je eigen auto nauwelijks bij in de buurt kunt komen. Je wordt naar een Park & Ride in het nabijgelegen Jüchen geleid. Daarvandaan rijden weliswaar gratis pendelbusjes naar het slotpark, maar zo voel je je toch slechts bezoeker en geen deelnemer. Daar gaat Citroën-Forum wat aan doen! Op zaterdag 1 augustus nemen wij deel aan de Classic Meeting voor clubs op het Dycker Feld. Natuurlijk kun je over het hele terrein rondslenteren, maar je bent niet alleen bezoeker, je bent ook deelnemer: je draagt bij aan een gevarieerde tentoonstelling van Citroëns in het land van BMW, Mercedes en Porsche!

Citroën-Forum.nl zorgt voor een centrale ontmoetingsplaats, waaromheen de forummers hun auto’s kunnen parkeren. Hoewel Citroën-Forum.nl er voor alle Citroëns, Panhards en DS’en is, moeten we de regels van onze gastheer respecteren: alleen auto’s van meer dan 20 jaar oud kunnen aan de Classic Meeting meedoen. Voor zo’n exclusief evenement zou een chique outfit die bij het bouwjaar van je auto past het plaatje helemaal afmaken.

Deelname kost €27 per persoon voor een dag, €44 voor twee dagen en €48 voor drie dagen. Voor een kind tot 7 jaar oud is de toegang gratis, voor een kind van 7 tot 16 jaar kost de toegang slechts €3 per dag. Voor de Classic Meeting moeten wij alle kaarten in een keer kopen, dus doe dit nog niet zelf! Meld je tot en met 30 april in dit forumtopic aan en zorg dat het e-mailadres in je gebruikersprofiel actief is. Wij nemen dan per e-mail contact met de deelnemers op om de betaling en de kaarttoezending te regelen.

tekst: RensKorevaar, foto’s: Classic Days en waterman

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook