Raid Arctique: voor 15 maart inschrijven


Raid Arctique: voor 15 maart inschrijven

Leek de Raid Arctique 2014 eerst nog een kwajongensplan, nu is die serieus tot in alle details uitgewerkt. De route en de bezienswaardigheden liggen vast, de veerboot is gereserveerd, sponsoren zijn aangeworven. Ook is er een heel aansprekend ontwerp voor de bestickering. Inschrijven is nog mogelijk!

Degenen die interesse in de Raid Arctique 2014 getoond hadden, hebben inmiddels allen een mooi informatieblad met inschrijfformulier van forummer Joost “JWH” gekregen. Er is ook een Engelstalige versie van verzonden, want de plannen voor de nieuwe Raid Arctique hebben niet alleen reacties in Nederland en België losgemaakt, maar ook in Duitsland, Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland.

Programma
Het programma is op het forum al besproken. De tocht begint op 26 augustus in Kiruna en eindigt op 1 september in Parijs. Om van Kiruna naar Parijs te komen, moeten ongeveer 3.400 kilometer afgelegd worden, zo’n 500 kilometer per dag. Toch is er ook tijd ingeruimd voor andere activiteiten. Een greep uit het programma: de te verplaatsen mijnstad Kiruna, de berg Dundret waarop in 1974 de autojournalisten verbleven, het berenpark in Orsa, het Saab-museum in Trolhättan en Citroën Deutschland in Keulen. In Aulnay bezoeken we het Conservatoire en in Parijs C42, het Cimetière du Montparnasse en de Quai André Citroën.

Sponsoren
Niet alleen vanuit de Citroën-liefhebbersgemeenschap en vanuit de Citroën-organisatie is enthousiast gereageerd op dit reisplan, ook enkele bedrijven hebben hun ondersteuning toegezegd. Total levert een financiële bijdrage voor het prominent voeren van hun historische logo. Garage Hydraulique in Raamsdonksveer leent een voorraad CX-onderdelen uit en Garage Johan Oldenhage in Nieuw-Vennep zal op zaterdag 28 juni de technische keuring van de deelnemende CX’en verzorgen. Het is nog niet zeker, maar we hopen dat de ANWB ons door een Wegenwacht-voertuig laat begeleiden.

Stickers
Aanvankelijk zou de historische bestickering uit 1974 overgenomen worden, maar bij nader inzien was die een grafisch rommeltje. Forummer jaco, onder meer bekend van zijn winnende ontwerp “Escape the Ordinary” voor de Citroën DS3, heeft een eigentijdse interpretatie verzorgd. Jaco zegt daarover: “Mijn insteek is een duidelijke link naar het oorspronkelijke evenement, maar wel met een eigen beeld voor de Raid Arctique 2014. Er zijn 40 jaar verstreken en dat mogen we laten zien. Het embleem moet duidelijkheid scheppen over de aard van het evenement en refereren aan het avontuur; een embleem dat je na afloop overal op wilt plakken om te laten zien welk avontuur je hebt beleefd. In het ontwerp staan vier elementen centraal. Natuurlijk is er de titel “Raid Arctique”, maar ook een wereldbol met goed zichtbare poolcirkel. Bovendien maken twee elanden en een Eiffeltoren in een oogopslag duidelijk dat de tocht van Lapland naar Parijs gereden wordt. De link met 1974 wordt op twee manieren duidelijk gemaakt. Enerzijds met het historische Total-logo op de motorkap en anderzijds door op de flanken van de auto’s de wereldbol-sticker uit 1974 te combineren met het nieuwe embleem.”

Inschrijven
De voorlopige reservering voor de veerboot van Göteborg naar Kiel vervalt op 15 maart. Daarom moeten we aan die uiterste inschrijfdatum vasthouden. Heb je een CX en zin in avontuur, vermeld dan snel in dit topic dat je een inschrijfformulier wilt ontvangen.

tekst: Citrohenno, jaco, JWH, RensKorevaar; illustraties: jaco

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook