Route 66 per Citroën


Route 66 per Citroën

Naast haalverhalen en restauratieverslagen spreken reisverhalen op Citroën-Forum altijd weer tot de verbeelding. Weinig reisverhalen hebben zoveel reacties losgemaakt als “Met je DS naar de States” in 2013. Dit najaar heb je de kans om die onvergetelijke reis van NYC dwars door de States naar LA zelf te maken, in een DS of in een andere Citroën.

In 2013 reden er tien Citroën ID/DS van New York naar Los Angeles. Ze hebben de reis van hun leven gehad! Citroën-Forum.nl heeft kunnen meegenieten van de voorbereidingen, de belevenissen onderweg en het napraten in dit topic.

Inmiddels is het twee jaar later en tijd geworden om de reis opnieuw te organiseren. Van 26 september tot en met 17 oktober voert de tocht opnieuw van New York City via de Niagara-watervallen, het Amish-gebied, het Duesenberg-museum, Chicago, de beroemde Route 66, de Grand Canyon, de Hoover Dam, Las Vegas en Palm Springs naar Los Angeles. Of je nu wel of niet in mei naar de zestigste verjaardag van de DS gaat, deze reis is een unieke manier om de verjaardag van de Godin te vieren. Niet alleen Godinnen zijn uitgenodigd, ook bezitters van andere klassieke Citroëns worden aangespoord om zich in te schrijven. De CX-rijders hebben inmiddels aangetoond dat ze wel voor een reisavontuur te porren zijn. De Traction Avant is al decennia lang als reine de la route bekend en de SM is zelfs expliciet bedoeld als granturismo. Ook andere Citroëns laten zich graag naar de VS verschepen.

Wil je net als André Citroën zelf toegeven aan de verleiding om de Verenigde Staten en hun autocultuur te leren kennen? Kijk dan snel op usaautoreizen.nl voor een uitgebreide routebeschrijving en de aanmeldingsvoorwaarden. Laat je je medeforummers hier delen in de voorpret?

tekst: USA Reizen Hoevelaken, foto’s: Egbert

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook