Snertweer en vetputten, Berlikum 2012!


Snertweer en vetputten, Berlikum 2012!

Hoewel de weergoden verwoed hun best doen ons zand in de ogen te strooien, komt het einde van 2011 met rasse schreden naderbij. Goedheilige mannen zoeken een veilig onderkomen op de Spaanse hoogvlakten, terwijl goedlachse dikkerds hun plaatsen razendsnel in nemen. Voor de een een teken dat die vermaledijde feestmaand snel weer voorbij zal zijn, voor de ander een groot feest. Hoe dan ook, ik weet de perfecte afsluiter voor al het gedruis al jaren te vinden.

Al vier jaar om precies te zijn. Ik ben dan ook maar wat blij, dat het bestuur van sleutelclub ‘Sleuteltje 11’ uit het Friese Berlikum een paar dagen geleden op dit forum het eerste lustrum van haar inmiddels vermaarde nieuwjaarsmeeting heeft aangekondigd. Fantastische snert, de legendarische frikandellen, warme of verwarmende dranken en natuurlijk, lest best, de hartverwarmende aanwezigheid van jullie. Het forumvolkje, de meest diverse en tegelijkertijd hechte kliek die ik ooit bij elkaar zag. Ik kijk er alvast naar uit om iedereen straks voor de vijfde keer blauwbekkend rond elkaars auto te zien draaien. Met dikke mutsen de mayonaise en de uitjes uit jullie warme baarden te zien likken. Snert te zien lepelen met dikke wanten aan. Blikken van herkenning, verwondering ook, wanneer iemand in het echt heel anders blijkt te zijn dan zijn internetidentiteit je deed vermoeden. Voor mij voldoende reden om de lange trip naar het hoge noorden vast in mijn agenda te zetten. Zaterdag 14 januari 2012 ligt voor mij al vast.

Sleutelclub ‘Sleuteltje 11’ is een verzameling autoliefhebbers, die hun voorliefde voor voornamelijk klassieke Citroëns hebben geculmineerd in een gezamenlijke sleutel- en stallingsplek in het Friese dorpje Berlikum. Die voorliefde voor Citroëns is prachtig verwoord in de naam die zij zichzelf hebben gegeven. Bij welk ander merk grijp je immers zo vaak naar sleutelmaten als elf en veertien? Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het ledenbestand van deze plaatselijke sleutelclub al sinds het begin nauw verweven is met die van Citroën-Forum.nl. Dat zal zeker een van de redenen geweest zijn dat de kleine nieuwjaarsborrel die eind 2007 voor het eerst op ons forum werd aangekondigd een veel grotere respons kreeg dan een louter lokaal Fries feestje. En daar is het niet bij gebleven.

Al vanaf die eerste geslaagde meeting in januari 2008 komen forumgebruikers van heinde en verre, zelfs in heuse colonnes over de afsluitdijk, om samen een borrel te drinken op het nieuwe jaar. Op weer een jaar virtuele ondersteuning, virtueel geharrewar, virtuele vriendschap. En eigenlijk weten we allemaal dat het verder gaat dan dat. Dat virtuele is op Citroën-Forum.nl al lang niet altijd meer zo abstract. En hoewel ‘Sleuteltje 11’ volledig los staat van het forum, is hun nieuwjaarstraditie inmiddels onlosmakelijk verbonden met de gebruikers ervan. Ik voel dan ook geen enkele behoefte om hier nog wervende zinnen aan toe te voegen. Een simpel “Tot in Berlikum” lijkt mij meer dan voldoende.

Tekst: Marc Zaan
Foto: Dumnoz

Alle gegevens die je nodig hebt om op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn vind je hier in het topic over de nieuwjaarsmeeting van ‘Sleuteltje 11’.

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook