Technische keuring Le Citron Presse, de laatste loodjes


Technische keuring Le Citron Presse, de laatste loodjes

Er zijn twee groepen deelnemers bij de technische keuring van Le Citron Pressé. Eén groep die hard de handen uit de mouwen heeft gestoken en graag van de keurmeester wil horen dat zijn of haar auto in perfecte staat verkeert. De andere groep komt naar de keuring om te kijken wat er de komende weken nog verbeterd dient te worden. Wij brachten een Traction Avant onder de aandacht van de keurmeester en waren blij met het verdict.

De voorbereiding van equipe 5 bestond uit maandenlang sleutelen en puzzelen aan het grote motor- en versnellingsbakombouwproject, het simpelweg volgooien van de tank met benzine, en gaan. Laten we er maar meteen bijvertellen dat we het niet over een en dezelfde auto hebben. In theorie horen we dus bij beide groepen, maar omdat we imagogewijs liever tot de tweede behoren, stond zaterdag opnieuw de vijfenvijftiger te blinken in Aalsmeer. Vrijdag ben ik natuurlijk nog wel de formaliteiten langsgelopen. Lekzeil: check. Gevarendriehoek: check. Verbandtrommel: check. Grondzeil: check. Assurantieverklaring: check. Brandblusser: tja… Alles klaargelegd op de eettafel en ‘s avonds uitgebreid op zoek gegaan naar een brandblusser. En jawel, ook gevonden. Pfiew. Brandblusser in de auto en lekker slapen.

Wanneer de auto eenmaal op de brug staat is het toch allemaal nog best spannend. Hoe druk gaat het de komende weken nog worden? Het viel de keurmeesters op dat de remmen al een tijdje niet meer gesteld waren en een van de wiellagers maakt wat geluid. Ontbrekend klemmetje om een benzineslang. Dat was het. Allemaal goed te overzien en een zucht van verlichting waard. Dan nog even de formaliteiten. Brandblusser: check. Gevarendriehoek: op de eettafel… De rest van het lijstje kan je wel raden.

En dan is er nog even tijd om de overige deelnemers te observeren. Dit jaar vooral veel Snoeken en weinig Tractions, Eendjes en SM?s. Veel bekenden van vorig jaar. Ook veel onbekenden van vorig jaar en een aantal nieuwe gezichten. Iedereen verheugt zich enorm op wat komen gaat. Een soort Sinterklaas voor volwassenen. Het aftellen is nu echt begonnen.

Tekst: Raymond van der Meij
Redactie: Marc Zaan
Foto: Irene Verkuijl

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook