Workshop detailing, Heusden, 21 mei 2016


Workshop detailing, Heusden, 21 mei 2016

Jaco's glanzende auto heeft ons op de voorjaarsmeeting dusdanig geïnspireerd dat we je willen leren hoe je ook jouw bolide zo kunt laten blinken. De Evenementencommissie en Angélique van Pavone Car Cleaning gaan je de fijne kneepjes van het detailen bijbrengen.

Op zaterdag 21 mei 2016 organiseren we in Heusden een heuse workshop detailing. Wat houdt zo’n workshop dan in? Wel, het is de bedoeling dat jullie in een dag alle facetten te zien krijgen van het juist reinigen van de auto, het corrigeren van de lak, de bescherming van je werk. We laten jullie ook zien hoe je die mooie lak zo lang mogelijk strak kunt houden. De insteek van deze workshop is dat iedereen zelf ook aan de slag kan. We zullen dat doen aan de hand van een voorbeeldauto. Deze zal over de hele dag de diverse stappen doorlopen van het detailingproces.

In de loop van de dag komen de volgende onderwerpen aan bod:
-  Wassen: waar op te letten om je auto met zo min mogelijk waskrassen weer blinkend schoon te krijgen en die nare velgen eindelijk eens echt netjes te krijgen;
-  Kleien: dé methode om vastzittend vuil van je lak los te krijgen en je autolak om te toveren tot een glijbaan;
-  Polijsten: na een introductie over hoe te werken (handmatig of machinaal), zal er voor iedereen voldoende tijd zijn om met de machines te werken en samen met de experts te kijken wat voor jouw auto en lak de beste aanpak is;
-  Voeden: we zullen jullie op de hoogte stellen van de verschillende opties met hun voor- en nadelen;
-  Beschermen: Als je zoveel tijd hebt gestoken in het netjes maken van een auto wil je natuurlijk ook dat hij zo lang mogelijk zo blijft, dus komen de verschillende vormen van bescherming en de juiste methode van aanbrengen aan bod.

Het is de bedoeling dat jullie hierbij allemaal zelf de diverse stappen kunnen ondernemen en ervaren. Het zal dus geen saaie kijkdag worden, maar er is echt de mogelijkheid zelf dingen te proberen. We hebben diverse machines voor jullie ter beschikking om het gevoel te krijgen en om zelf een beeld te vormen van wat voor jou fijn werkt. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om met een van ons jouw eigen lak te bekijken en als daar tijd voor is, een deel vast aan te pakken. Op die manier kunnen we je gerichte informatie geven over de ideale werkwijze in jouw specifieke geval. Wees wel gewaarschuwd: het werkt erg verslavend en als je eenmaal een stukje van je auto hebt gedaan, dan zul je thuis niet kunnen wachten om het af te maken!

Voor deze leerzame dag inclusief lunch en drinken vragen we 35 euro. Daarvoor ben je een hele dag onder de pannen en ga je met een hoop kennis weer naar huis! Tevens hebben we voor alle deelnemers een speciale korting kunnen regelen bij een grote leverancier van poetsmaterialen. We hopen zo de stap om er zelf mee aan de slag te gaan nog een stuk kleiner te maken.

Na afloop van de dag verzorgen we een barbecue op basis van het “bring your own”-concept. Wij zorgen voor de grill, de houtskool en de ruimte. Ieder neemt zelf iets mee om te eten. Op die manier kunnen we de dag gezellig afsluiten en heerlijk genieten van elkaars kookkunsten.

Is je interesse gewekt en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Meld je snel aan in dit topic! Om iedereen genoeg aandacht te kunnen geven, moeten we het namelijk houden op een maximum van twaalf deelnemers. In verband met de inkoop van materialen zullen we jullie vragen om het deelnamebedrag vooraf over te maken. Na je inschrijving krijg je hierover meer informatie per PB.

tekst: Xsara Coupe, foto’s: Pavone Car Cleaning

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook