Al drie jaar Forever Young


Al drie jaar Forever Young

Voor de derde maal werd op 15 juni in Ulft het Youngtimer Event georganiseerd. Een evenement met een frisse kijk op autoliefhebberij: breng eens niet de klassiekers bij elkaar, maar de youngtimers; auto's die op weg zijn klassiekers te worden en dus evenveel erkenning verdienen. Tjerk van Lint nam namens het forum een kijkje!

Tjerk: Voor mij was dit de eerste keer, en ik was inmiddels toch wel erg nieuwsgierig naar deze bijeenkomst. Zaterdagavond nog even m’n halve AX achter de hele AX gekoppeld en zondagochtend was het dan tijd om koers naar de Achterhoek te zetten. Als locatie was, zoals de voorgaande jaren, voor het DRU Industriepark gekozen, een prachtig oud terrein wat nu onder meer voor culturele doeleinden gebruikt wordt. Ruimte zat in elk geval, aangezien het hele terrein met al zijn hallen en parkeerplaatsen voor het Youngtimer Event gereserveerd was.

Bij aankomst wachtte een leuke verrassing: gewapend met een microfoon stond een spreker met een hoop kennis klaar om over elke aanrijdende auto iets te vertellen. De AX-aanhanger mocht op een hoop belangstelling rekenen! Op de stoep een parkeerplekje gevonden en na wat bijpraten met kennissen werd het tijd om een beetje rond te kijken. Een hoop mooie wagens waartussen Citroën goed vertegenwoordigd was: een Visa, een ZX, twee GSA’s, enkele XM’s en Xantia’s en uiteraard de nodige AX’jes, BX’en en CX’en. De club die dat laatste model springlevend houdt had zoals altijd groots uitgepakt: de welbekende CX Lounge, proefritten in een CX Prestige, en natuurlijk de CX Kamfibie, een tot amfibieauto omgebouwde Break die haar rondjes op de naastgelegen Oude IJssel voer.

Maar laten we niet vergeten dat dit evenement ook om andere voitures draait. Wat te denken van wagens als de Subaru SVX, de Volvo 480 en de Skoda Favorit? Voor sommigen gewoon ouwe bakken, voor anderen echte youngtimers. Van Fiat Uno tot Jaguar XJS en van Lada 2104 tot Ferrari Testarossa, je hoeft het maar te bedenken of het was aanwezig. Erg leuk om zo eens andere auto’s te bekijken en andere liefhebbers te ontmoeten.

Zo gaat de dag toch aardig snel voorbij en tegen 3 uur begon het terrein langzaam leeg te lopen. Na een rondje op het water in de Kamfibie werd het voor ons ook tijd om naar huis te gaan. Aangezien Ulft tegen de Duitse grens aan ligt nog even een bezoekje aan onze oosterburen gebracht om goedkoop te tanken, want we blijven uiteraard wel echte Hollanders. Volgend jaar weer? Als er dan wat meer activiteiten georganiseerd worden roep ik nu al ‘ja’, want het aanbod daarvan vond ik buiten de CX-gerelateerde zaken om wel wat magertjes, terwijl het een evenement met een heel sterk concept is.

Ben je zelf op dit evenement aanwezig geweest en wil je je indrukken of foto’s met ons delen? Reageren op dit artikel kan hier!

Tekst en foto’s: Tjerk. Redactie: 2d.

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook