April in retrospectie


April in retrospectie

Ondanks het schitterende weer dat de maand april ons bracht, zat uw trouwe reporter diep in de mainframe van Citroen-Forum.nl om u ook dit keer weer een overzicht te kunnen geven van al wat ons mooie forum interessant genoeg maakt om dagelijks even naar terug te keren. Grijs van het stof en nog even bleek van vel als midden in de winter breng ik u dus mijn terugblik op de maand April.

Terwijl de meeste liefhebbers van ons merk het prachtige zomerweer aangrepen voor mooie ritten, uitstapjes en zelfs heuse rallye-trainingsdagen, bleven er genoeg ware fanatici over die stug doorklusten aan hun eigen projecten. Gert haalde zo maar even zijn BX Digit door de apk, Bart duikt steeds dieper in zijn benzinetank op zoek naar de blokkerende factor in zijn Visabestaan en vanuit Vlaanderen bereiken ons berichten over een kersverse Traction Avantrestauratie.

Intussen wordt er in CX-land een serieuze aanvang gemaakt met de totaalrestauratie van een heuse laagdaksprestige. Wie de foto’s van de verstevigde carrosserie bekijkt gaat bijna denken dat Spiderman een handje heeft toegestoken. De vaste beunwaarden in het SM-gedeelte hebben hun paasdagen dan weer goed gebruikt om ‘even’ een koppelingswissel te doen. Ze beginnen er waarachtig handig in te worden lijkt het wel. Met de handen nog in het vet wordt er dan alweer hardop gedacht aan modificaties om al dat HP-geweld zo vlak mogelijk een haarspeldbocht door te krijgen. Wordt vast vervolgd.

Via aangetekende brief roept Citroen een aantal oudere C4 modellen terug naar de winkel om een modificatie te ondergaan aan de kabelboom en in het aanslepende topic over de ophangingsperikelen van de Berlingo XTR was zowaar een positieve ervaring te lezen deze maand. Zelfs een luchtgeveerde C4 Grand Picasso blijkt perfect te veren als je er maar geen grote speakers in vervoerd. Een van vermakelijkste verhalen die ik deze maand gelezen heb. Terwijl forumbezoekers aan de AutoRai kennismaken met volledig elektrisch rijden in de C-ZERO vergaapt de rest van de bezoekers zich aan de nieuwe DS4. Wij bespreken vast de net bekend gemaakte prijzen. Benieuwd of het net zo’n succes zal worden als de DS3.

Nieuwe DS-rijders willen nog wel eens met hun plintladdertje onder de auto doorkruipen op zoek naar de glasmagneetjes, maar de ‘oldtimers’ staan klaar om uitgebreid advies te geven hoe het best de caravan bergop te sleuren met een halfautomaat. Oud Citroen-Forum.nl voorzitter Erik wacht het allemaal niet af. Hij maakte een paar mooie foto’s van zijn DS met de pas verworven Kip en verpatste die laatste snel aan een dorpsgenoot. Geen reisverslagen van Erik dus, maar wie het indrukwekkende verhaal van CEE-IKS heeft gelezen weet nu in elk geval dat je met de juiste instelling probleemloos ‘even’ heen en weer naar Athene kunt rijden met een niet zo heel verse CX. Zelfs als het vlak voor vertrek nog een beetje tegen zit.

En die 1-cilinder diesel Mehari lookalike? Ik heb er niets meer over gelezen, maar wellicht volgende maand meer nieuws!

graddus

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook