Maart in retrospectie


Maart in retrospectie

Een chique titel voor een klein overzichtje van wat Citroen-Forum.nl zo interessant maakte deze maand. Uw reporter heeft zich vol overgave in de geschiedenis van de maand Maart gestort en is behalve met spinnewebben in zijn haar met het volgende weer boven gekomen...

En ik ben niet de enige die zijn neus terug boven het maaiveld heeft gestoken. Her en der steken er al weer wat klassieke Citroenneusjes voorzichtig hun neus buiten de garagepoort om vast eens aan het frisse lentegroen te ruiken. De meest opvallende is denk ik wel de CX van Mark Gielen, die na een grondige motorrevisie in het tuinhuis deze week weer zijn eerste rondjes over het asfalt mocht maken. En met succes mogen we wel zeggen. Anderen weten niet welke auto ze moeten kiezen om eerst naar hun specialist te brengen, toch maar de SM, of toch liever de CX. Als de respectievelijke voorjaarsritten maar worden gehaald.

Terwijl de discussie over wat nou echt de beste banden voor een DS zijn haar achthonderdste jaar in gaat, knutselt SPAM rustig maar gestaag verder aan de minitieuze restauratie van zijn DSpecial. Het wordt zeker en vast een plaatje, maar het zal nog niet voor dit seizoen zijn.  Bij onze zuiderburen is Jef intussen druk doende om zijn exemplaar klaar te krijgen voor de ‘schouwing’. Onze favoriete vrouw in overall heeft dan weer besloten om haar zomer door te brengen onder het dashboard van Sa Majeste. Er zijn slechtere plekken, maar ik hoop Leo toch nog eens buiten te zien deze zomer.

Wat we deze zomer zeker meer zullen zien is het ondergewaardeerde werkpaard de C35. Het lijkt wel alsof deze wat anonieme lastezel steeds populairder wordt als camper. Sommigen gaan zelfs zo ver om er de complete stuurbekrachtiging van een Opel Corsa in te bouwen. In de BX-wereld spannen ze het paard achter de wagen. ‘Ik heb een caravan gekocht, wat voor BX kan ik daar het beste voor zetten?’ Gelukkig is er nog keus genoeg. Wie er voor gekozen heeft zijn zomervakantie bij elkaar te sparen met de nieuwste spaaractie in de vorm van een DS3 e-HDi heeft zich de afgelopen weken vast al eens achter de oren gekrabbeld. Eerst was er nogal wat onduidelijkheid over de uitlevering, een week of twee terug kwamen de leveranties plots in een stroomversnelling. Helaas lijkt het er nu op dat de gevolgen van een veel desastreuzer waterverplaatsing in het land van de rijzende zon opnieuw roet in het eten gooit.

Ondertussen lijkt men in Berlingoland verstoken te worden van het wereldnieuws en een lekker stukje muziek. Liefst drie topics heb ik gevonden met radioproblemen. Dat moet haast wel toeval zijn. Net als de twee Ami Supers die gezusterlijk naast elkaar lijken te herrijzen. Zo zie je ze nooit, deze viercilinderboxertje en zo zie je ze bijna met elkaar concurreren om bovenaan in het topicrijtje te staan. Zelfs de Traction Avant, nooit een van de best scorende modellen op het forum geweest, staat deze maand vrijwel dagelijks in het spotlicht. De een doet er even Parijs mee voor zijn werk, de ander koopt er een omdat ie net zo mooi roest als zijn jaren vijftig Eendje.

Ik ben benieuwd wanneer er echt iemand met die 1-cilinder diesel Mehari lookalike over de Nederlandse wegen zal knorren trouwens… Wie weet over een maand meer nieuws!                                                                             

graddus

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook