Redacteur Poekoek stelt zich voor


Normaal gesproken vinden jullie hier een Citroën-nieuwtje, beursverslag of rijtest. Dit keer geen autonieuwtje, maar mijn voorstelrondje als redacteur. Forummers kennen mij van mijn nickname ‘Poekoek’, sommigen al onder mijn echte naam Wouter. Die hadden we al binnen de redactie en blijkbaar is dat goed bevallen!

Afgelopen najaar is er een artikel van mij verschenen op de voorpagina van het forum. Dat ging over de eerste ervaringen in mijn C4 Cactus. De reacties die ik daar op kreeg waren positief en ik vond het zelf ook leuk om te doen. In overleg met mijn nieuwe ‘collega’s’ had ik daarom besproken om ook nog een stuk te schrijven over mijn BX en het herstel daarvan. Ik had de smaak flink te pakken en daarom… wachten jullie nog altijd op dat stuk?

Hoe dan ook is mij onlangs gevraagd of ik de redactie wil komen versterken en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik voer een soortgelijke rol sinds kort ook uit op een ander autoforum en haal daar een hoop voldoening uit. Het is natuurlijk niet zo dat mijn redactie-collega’s en ik al dat werk alleen moeten en kunnen doen. De verhalen van forummers worden net zo goed gewaardeerd en ik zal dan ook graag stukken van gastschrijvers doornemen.

Terugkomende op mijn wagenpark: dat bestaat momenteel uit de eerdergenoemde C4 Cactus, BX 16 Valve en een Peugeot 106 Rallye.

Van huis uit ben ik niet anders gewend dat er Citroën werd én wordt gereden. Dat in combinatie met de passie voor auto’s die ik al van kleins af aan heb, maakte het geen moeilijke keuze om bijna negen jaar terug als eerste auto een Citroën te kopen (een BX 16 TGI Progress). Daarna heb ik nog een BX, én nog een BX gehad. Vervolgens heb ik een tijdje XM gereden, om over te stappen op de Peugeot die ik nu nog heb. Niet veel later kocht ik mijn eerste hobbyauto, een Visa 11 RE en verscheen ook mijn eerste leaseauto ten tonele; een voor een 23-jarige jongen superstroere DS3 met vrijwel alle opties. Daar heb ik in twee-en-een-half jaar ruim 155.000 plezierige kilometers mee gemaakt. In de tussentijd had ik de Visa verkocht, waar ik niet de klik mee had zoals ik die wel had met de drie BX-en die ik eerder in bezit had. Als vervangende hobbyauto is de BX 16 Valve in de plaats gekomen. Die heb ik inmiddels ruim drie jaar, voor mijn doen erg lang…

Zoals gezegd moest de DS3 na twee-en-een-half jaar vertrekken en toen ben ik twee keer ‘vreemdgegaan’ voor de auto van de zaak. Via korte omzwervingen langs Volvo (vrijwillig) en Volkswagen (onvrijwillig) ben ik gelukkig weer terug op oude nest, en wel met de C4 Cactus. Ik had geen betere keuze kunnen maken, wat een geweldige auto is dat.

Ik hoop op een leuke manier bij te kunnen dragen aan de redactie en daarmee het forum. Naast de stukken die ik van de gastschrijvers en collega-redacteuren zal doornemen is het mijn bedoeling om jullie ook nog af en toe te kunnen voorzien van een stukje proza van mijn kant. Als geboren en getogen tukker voeg ik bovendien weer een windstreek toe aan de toch al gemêleerde redactie. En ja, dat stuk over die BX ben ik jullie nog verschuldigd…

Je kunt hier reageren op dit artikel.

tekst en foto’s: Poekoek

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook