Citroën-kalender mei 2016


Citroën-kalender mei 2016

Een nieuwe maand staat weer voor de deur, de zowat drukste maand in het hele jaar voor alle liefhebbers van rijdend patrimonium. We pikken er even enkele bekende maar ook minder bekende evenementen en festiviteiten uit.

De vierde mei is er de 23ste Rencontre Nationale 2CV in de omgeving van Aveyron waar alle liefhebbers van deze TPV verzamelen, Franse en buitenlandse clubs. Het volgende weekend is er dan de beroemde CitroMobile te Vijfhuizen. Hier vind je alles voor je Citroën, van boek, miniatuur, onderdeel tot complete auto, al dan niet in nieuwstaat. Daarmee aansluitende gaan er een horde Panhards na CitroMobile van start met hun operatie Hannibal. Ze gaan met hun Panhards over de Alpen naar de 26ste RIP (Rassemblement International Panhard) in Novara, Italië, dat doorgaat van 13 tot 16 mei. Datzelfde lange PInksterweekend is er nog van alles te beleven, de Pinkstermeeting van HY team Holland die verzamelen in Bakkeveen, de BOCC gaat een weekende ‘Moezelen’ in Alken en de Citroën SM Club Nederland organiseert dit jaar de Internationale SM meeting op landgoed Woudschoten te Zeist. Bezoeken van Rotterdam, Veluwe en de remmen los gooien op het RDW circuit van Lelystad staan gepland.

Dyane Vereniging en EEEC gaan samen hun Brabantrit verrijden te Biezemortel. Na een tasje koffie om wakker te worden rijden ze door pittoreske dorpjes en over schitterende dijken met die heerlijke klapraampjes open en het heerlijke gezoem van het motortje op de achtergrond. Na de kennismaking op de voorjaarsmeeting van ons eigen forum met Pavone Car Cleaning wordt nu een heuse workshop detailing gegeven te Heusden, waar je precies de tips and tricks kan leren om jouw voiture er weer als nieuw te doen uitzien. Ook die 21ste mei gaan de CX’en verzamelen op de prachtige Grote Markt van Geraardsbergen, om een dagje te toeren langs en over de taalgrens. Meer naar de Westhoek toe, meer bepaald in Boezinge kan je de 11de Houtlandroute meerijden, vertrek vanaf 8h45 voor een 156km lange tocht per Citroën.

De 5de Internationale C6 meeting flirt deze keer met de Nederlands-Duitse grens. Plaats van gebeuren is Münster. Een ander bekend fenomeen in de streek van Arnhem is het Duifje, een organisatie van ID-DS club NL. Een puzzeltocht gecombineerd met een afsluitende barbecue maken hiervan een succesformule.

Zo, wens je nog meer informatie, raadpleeg dan zeker onze zeer volledige kalender.

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook