DS lanceert 6WR


DS lanceert 6WR

Je leest het goed: niet Citroën lanceert de DS 6WR, maar DS lanceert de 6WR. Citroën is hard bezig DS in China als zelfstandig merk te positioneren. De typeaanduiding DS 5LS gaf hiervan al een voorproefje. De eerste SUV van het merk gaat voort op die weg. Voorlopig zal de DS 6WR niet buiten China verkocht worden.

Het persbericht van 15 april 2014 opent als volgt: “Op de Beijing Motor Show introduceert DS een nieuw model dat zowel krachtig als verfijnd is: de DS 6WR. De Wild Rubis concept car diende als inspiratiebron voor deze premium SUV, die duidelijk over DS-genen beschikt: uniek, gepassioneerd, vol emotie, direct herkenbaar en buitengewoon verfijnd. Het is een indrukwekkende auto met een sterke persoonlijkheid, die voor DS in China een nieuw hoofdstuk inluidt. Na de DS 5LS is deze eerste SUV van het merk de volgende stap van de ontwikkeling van DS in China en wereldwijd.“ Verder heet de DS 6WR “rebels, ongetemd, maar toch ook puur en verfijnd”. Rebels en ongetemd is de DS 6WR in de invloeden van Wild Rubis die er nog duidelijk in doorklinken, maar de wilde kantjes van dat interessante studiemodel zijn toch een beetje bijgevijld.

Technisch moet de DS 6WR zijn beoogde kopers overtuigen met de motoren e-THP 160 en THP 200. Deze dragen hun kracht over op 19 inch wielen, die zowel bijdragen aan de rijervaring als aan de uiterlijke verschijning. De voorziening Grip Control moet een optimale tractie op alle soorten ondergrond mogelijk maken ook al heeft de wagen geen vierwielaandrijving.

Bij een lengte van 4,55m en een breedte van 1,86m is de DS 6WR 1,61m hoog. Voor een SUV is de auto dus laag en breed te noemen. Met deze bijzondere maatvoering wil de DS 6WR onverzettelijkheid en daadkracht uitstralen en tevens veel gebruiksgemak bieden. Op het gebied van styling vallen verder de verchroomde dakrails te noemen, het uit de DS 5LS bekende front “DS Wings” en de 3D-achterlichten. Bij de DS 6WR zijn deze nog verder verfijnd met DS-emblemen aan de zijkant.

Nadat in september 2013 de DS5 in China gelanceerd werd, volgde in maart 2014 de DS 5LS. Nu is de DS 6WR de derde in Shenzhen gebouwde DS. Hij beleeft zijn première op de Beijing Motor Show en zal eind dit jaar in de showrooms staan. Het groeiende dealernetwerk bestaat inmiddels al uit 56 DS Stores in China’s grote steden. Later dit jaar zal nog een nieuw, in China te produceren DS-model worden voorgesteld. Het persbericht vermeldt dat de DS 6WR “in eerste instantie uitsluitend in China” verkocht zal worden, dus we mogen hopen dat hij in tweede instantie ook hier verkrijgbaar zal zijn.

Je kunt hier reageren op dit artikel.

bron: persbericht Citroën Nederland, redactie: Rens Korevaar

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook