Gespot en gepost


Gespot en gepost

Ieder Citroën-model heeft hier zijn "Gespot & gepost"-topic, waarin forummers foto's plaatsen van Citroëns die ze zien. RensKorevaar is bezig een schoenendoos met fotonegatieven te digitaliseren en heeft een deel op het forum gezet. Geniet mee van Citroën-foto's die letterlijk uit de oude doos komen!

De meeste foto’s in de “Gespot & gepost”-topics zijn snelle kiekjes, onderweg geschoten. De echte specialisten, onder wie Martijn “CitroënAZU” en Wouter “XBXG”, lukt het vaak om ook op die manier meesterwerkjes te maken. De meesten van ons lukt dat onderweg niet, ook mij niet. Wanneer ik naar een beurs of evenement ga met de bedoeling een verslag voor de voorpagina van het forum te schrijven, wordt er natuurlijk wel gefotografeerd. Vroeger zette ik meer Citroëns op de foto, vooral de grote, hydraulisch geveerde.


Utrecht, augustus 1989

Pas in 2005 heb ik de overstap van analoge naar digitale fotografie gemaakt. Tot dat moment werden de foto’s braaf in albums geplakt en de negatieven opgeborgen in een doos. Die doos heb ik nu geopend met het doel alle negatieven te scannen en daana de kubieke meter fotoalbums in de papiercontainer te gooien.


Route des Crêtes, Vosges FR, mei 1992

Bij de negatieven zijn Citroën-foto’s uit mijn woonomgeving, maar ook foto’s die gemaakt zijn tijdens stedentrips en vakanties. Tot en met 1991 fietste ik vaker met bagage. Snelheid was dan niet zo’n thema, dus nam ik de tijd om af te stappen en foto’s te maken. Bij de foto’s die ik in de laatste dagen op het forum gepost heb, zijn er van fietsvakanties dichtbij (Luxemburg) en wat minder dichtbij (Italië). Nu die foto’s terug te zien, is heel grappig. De auto’s die er toen naast de DS’en nieuw uitzagen, zien er inmiddels ook oud uit.


Col de la Vue des Alpes CH, juni 1991

Zelf foto’s op het forum plaatsen
Om zelf foto’s op het forum te plaatsen, kun je ze het best eerst naar een host zoals mijnalbum.nl of flickr.com uploaden. Op het forurm hoef je dan alleen maar de link naar de betreffende foto te plaatsen. Let wel op de privacy-instellingen van je online fotoalbum. De foto’s moeten zichtbaar zijn voor iedereen die de link heeft. Een hosting service waarbij je iedereen individueel moet autoriseren om jouw bestanden te zien, zoals Dropbox, werkt dus niet. Meer informatie over het plaatsen van foto’s op Citroën-Forum.nl vind je hier.


Reisdorf LU, juli 1989

tekst en foto’s: RensKorevaar

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook