Intussen in de snoepwinkel…


Intussen in de snoepwinkel…

Wie 6 februari om drie uur in hal 2.1 van Paris Expo aan de Porte de Versailles zit, zal én liefhebber van de dubbele chevrons zijn én geld bij zich hebben. Artcurial veilt dan maar liefst 48 Citroëns. Rétromobile, dé beurs voor vintage automobielen, is echter meer dan alleen een veiling.

Dat Citroën dit jaar zo ruim op de veiling vertegenwoordigd is, komt vooral doordat de collectie van André Trigano is ingebracht, waarover Citroën-Forum eerder berichtte. De prijzen die veilingmeester Hervé Poulain zaterdagmiddag zal afhameren, zullen naar schatting liggen tussen 5 à 10.000 euro voor een Ami Super uit 1973 en 140 à 200.000 euro voor een Traction 11 B cabriolet uit 1939, de 877-S-09. Natuurlijk kan het altijd gekker, want een dag eerder worden 124 auto’s van andere merken geveild, waaronder een blauwe Ferrari 250 GT SWB Berlinetta uit 1963. Wij hebben de nullen in de richtprijs tot drie keer toe geteld, maar de verwachte opbrengst voor deze auto is toch echt 9 à 12 miljoen euro!

Naast Citroën heeft ook DS, als zelfstandig merk, op Rétromobile een stand, waar de nieuwe DS 3 te bewonderen valt. Omdat het merk natuurlijk nog niet kan bogen op een roemrijk verleden en dus op vintage automobielen, wordt voor deze gelegenheid teruggegrepen op de DS, waarvan er drie staan. Eén ervan is een DS Bossaert GT 19 Coupé uit 1963. Van dit zeer bijzondere model, korter en lager dan een “gewone” DS/ID, zijn er maar een stuk of twaalf gemaakt en deze bordeauxrode is volgens DS het laatste overlevende exemplaar. Enigszins vreemd is dat DS ook nog twee SM’s (waaronder een goudkleurige) presenteert, die zelfs de naam niet gemeen hebben met het nieuwe merk. Evengoed blijven het natuurlijk schitterende auto’s om te zien.

“Le Salon Rétromobile 2016”, met zo’n 500 prachtige automobielen en vele tientallen stands met gadgets, onderdelen, bekledings- en carrosseriespecialisten, enzovoort, is nog tot en met zondag te bezoeken, van 10 tot 19 uur. De veilingen zijn (waren) op vrijdag 5/2 15 uur (alle merken behalve Citroën), zaterdag 6/2 11 uur (Automobilia) en zaterdag 6/2 15 uur (Citroën).

Kaartjes: 16 euro via internet, 18 euro aan de kassa, kinderen jonger dan twaalf jaar gratis. Let op: de veilingen wil men enigszins exclusief houden en de beursbezoeker kan die dan ook alleen bijwonen als hij een catalogus van 60 euro afneemt! De te veilen auto’s zelf zijn echter gewoon voor iedereen te zien, zij het vanachter een separatielint. Zie voor meer info http://www.retromobile.com. Advies: neem zakdoekjes mee tegen het kwijlen!

Een reactie op dit artikel kun je hier plaatsen.

tekst: Rougefurio, foto’s: RensKorevaar/Rougefurio

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook