Voorstelling nieuwe DS 3


Voorstelling nieuwe DS 3

Musée du Louvre, Paris, 19 januari 2016. Citroën-Forum is te gast bij de introductie van niet langer de Citroën DS3, maar de DS 3. Na de DS 5 en de DS 4 is nu ook de DS 3 volledig lid van het merk DS, een merk dat nooit bestaan zou hebben, als de DS3 niet meteen zo'n groot succes was geweest.

Tijdens de presentatie van de nieuwe DS 3 wordt gemeld dat het merk DS nooit zou hebben bestaan, als de DS3 niet zo’n succes was geworden. Het belang van een voortzetting van dit succes is dus groot. Zoals jullie in onze recent geplaatste test van de DS 3 Cabrio hebben kunnen lezen, was de DS 3 al uitgegroeid tot een volwassen en uitgebalanceerd product. De vraag is dan ook wat daar nog aan verbeterd kan worden.

Gelukkig heeft DS toch nog het een en ander uit de hoge hoed getoverd. De vernieuwingen houden de DS 3 actueel en vergroten zeker de aantrekkingskracht. We sommen een aantal zaken op: nieuwe kleuren, een nieuwe, zeer hoogwaardige leersoort, een 7 inch touchscreen infotainmentsysteem dat nu ook Carplay ondersteunt, de DS Connect box met diverse dienstenpakketten en active city brake zijn een goede start. Het motorenpalet bestaat nu uit drie PureTech-motoren, twee THP’s en drie BlueHDi-diesels. In ieder geval is de 130pk Puretech nieuw voor de DS 3, wat ons betreft bij voorbaat een succesvolle combinatie!

Dankzij de eerder genoemde nieuwe kleuren en uitgebreidere opties voor het dak en de buitenspiegels zijn nu maar liefst 78 kleurencombinaties mogelijk. Meer nog dan die kleuren, springt het nieuwe front met de DS wings in het oog. De DS 3 heeft ze als eerste niet alleen aan de bovenzijde van de grille ter hoogte van de koplampen, maar ook onderaan de grille om de horizontale lijn in het front te benadrukken.

Waar de DS3 Racing voorheen een gelimiteerd model was dat een beetje buiten de boot viel in het DS-gamma dat toch vooral is gericht op luxe en avantgarde, krijgen de sportieve modellen nu een eigen “DS Performance”-lijn binnen het gamma. Op de foto’s zien we een telg uit deze lijn met geometrisch decor op de zijkant, goud op het dak, een matte finish over de hele koets, remschijven met 320mm diameter, een grotere spoorbreedte en een THP met meer dan 200PK onder de kap. Dit is een meer dan waardige opvolger voor de Racing.

Met deze nieuwe DS 3 is het DS-gamma dat nu met drie modellen voor de Chinese markt en drie modellen die vooral op de Europese markt zijn gericht compleet. De DS 3, DS 4 en DS 5 zijn recent fijngeslepen en daarmee geperfectioneerd, de verzelfstandiging van DS als merk is vrijwel compleet, DS is klaar voor een avantgardistische toekomst! Je reactie op dit artikel kun je hier plaatsen.

tekst en foto’s: Lucas

© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook