3FM Serious Request Challenge met een Citroën ZX diesel


3FM Serious Request Challenge met een Citroën ZX diesel

Olinde en Erik, alias de Optimistjes, lieten ons een paar weken geleden weten dat ze dit jaar meedoen voor het Rode Kruis aan de 3 FM Serious Request Challenge: voor het goede doel gaan ze op reis en nemen mee: een ZX diesel. Aangekocht voor maar liefst € 450, en daarmee mogen ze eind dit jaar een rit afleggen van liefst 8500km dwars door het Atlas gebergte in Marokko.

Olinde en Erik melden mij: “we lazen jullie oproep en we hebben wel een idee om dit jaar een paar keer de voorpagina te vullen. We zijn bezig met voorbereidingen van de serious Request challenge voor het glazen huis van 3FM.” De redactie vindt dit natuurlijk een uitstekend onderwerp om aandacht aan te schenken en vervolgens heb ik heb contact gezocht met de initiatiefnemers.

Olinde: “We hebben de auto gekocht van een vriend (Tobi) die in Citroëns handelt. Tobi heeft zelf ook een vergelijkbare Challenge gereden. Daarom vertrouwden we volledig op zijn oordeel bij het kopen van onze auto. Dit is onze eerste auto. En hij bevalt prima. Er staat ruim 3ton op de teller. We hebben een testrit naar de Ardennen gemaakt en we hebben geen problemen gehad. Het interieur ziet er niet uit, maar daar maken we ons niet druk over.” Op Facebook heb ik inmiddels kunnen lezen dat de ZX is omgedoopt tot Apollo 13. Laten we hopen dat deze tocht minder problematisch verloopt, maar de terugkeer zal dan zeker geregeld zijn. Wink

Olinde en Erik hebben uiteraard een website:  http://www.deoptimistjes.nl  en zijn ook op Facebook te vinden op een openbare pagina: http://www.facebook.com/DeOptimistjes.  Social media worden dan ook natuurlijk niet geschuwd in de aanloop naar deze tocht. Daarnaast wordt er zelfs een spelletje ontwikkeld dat draait onder Android.

Sponsoring:

Forummers die enthousiast geworden zijn om deze uitdaging te volgen en wellicht bij willen dragen aan deze tocht - sponsors zijn altijd welkom zo heb ik begrepen - kunnen dat doen via de bovenstaande linkjes. Hoe creatief men wordt als er sponsoring gezocht wordt blijkt wel uit het volgende. Olinde en Erik bieden de mogelijkheid om een sponsorbijdrage te leveren en wel op een bijzondere manier:
“Om op 28 november te mogen starten moeten we van de organisatie http://www.amsterdamdakar.nl tenminste € 2000 ophalen voor het Rode Kruis. Om dat te bereiken hebben we het Optimistisch Micro Krediet bedacht: koop een sticker voor op onze auto (Apollo13) en reis zo met ons mee naar Marokko! Voor slechts €10,- (meer mag natuurlijk ook) plakken we een sticker met jouw naam of afbeelding ter grootte van 5,5 bij 7,4cm ( = 1/8 A4) op onze auto. Je donatie kun je overmaken via 495184047 t.n.v. O. Andringa o.v.v. Rode Kruis. Laat ons weten hoe je sticker er uit moet komen te zien d.m.v. een mailtje aan .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) “


De start van de Challenge is pas op 28 november van dit jaar. We zullen Olinde en Erik dan ook zeker nog tegenkomen op onze voorpagina.

hogervp

© Citroën-Forum 2003 - 2019 | adverteren
Facebook