6e Fête des Limousines


6e Fête des Limousines

Zondag 2 september 2018 verzamelen zich op Fort Isabella in Vught enkele honderden Franse prestige-sedans en hun eigenaren. Daarmee staat de zesde editie van La Fête des Limousines voor de deur, het evenement dat in een gezellige en luchtige sfeer de vierdeurs topmodellen van Citroën, Peugeot, Renault en Talbot laat schitteren.

Veertien jaar na de eerste editie houdt La Fête des Limousines nog altijd vast aan haar oorspronkelijke doelstelling: aandacht vragen voor de soms ondergewaardeerde grandes routières uit Frankrijk, door een dag te organiseren waarop hun eigenaren extra ervaren iets speciaals te bezitten. De nadruk ligt op de Citroën CX, XM en C6, de Peugeot 505, 604, 605 en 607, de Renault 20, 30, 25, Safrane en Vel Satis en de Talbot Tagora. De organisatie heet echter ook andere Franse limousines welkom, zelfs vooroorlogse, zolang ze maar minimaal vier deuren bezitten en ooit de rol van (semi-)topmodel vervuld hebben. Fort Isabella in Vught biedt ruim voldoende parkeergelegenheid aan de voitures, die daar in een karakteristieke omgeving prachtig opgesteld kunnen worden. Eigenaren mogen rekenen op een gastvrije ontvangst inclusief een fotomoment. Gratis entree geldt voor alle bezoekers. De dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

La Fête des Limousines staat vooral voor een Frans getint samenzijn onder het motto ‘joie de vivre’, met hier en daar een ludiek accentje. Dat komt bijvoorbeeld tot uitdrukking in het Concours dans son Jus en in de Escape Break, een primeur voor 2018. Het evenement geeft ruimte aan standhouders, clubs, een Brocante de Coffre (kofferbakverkoop) en bourgondische catering. Kinderen zullen zich vermaken met La Quête des Limousines (een speurtocht) en een springkussen. Nieuw dit jaar is een boekje met unieke verhalen over verleden, heden en toekomst van de Franse prestige-sedans, dat op het evenement onthuld wordt. Liefhebbers kunnen het ter plaatse kopen of het reserveren via citrovisie.nl. Meer informatie staat op fetedeslimousines.nl.

Ga jij erheen? Laat dan hier op Citroën-Forum.nl weten met welke limousine of berline je Fort Isabella in Vught binnenzweeft.

bron: persbericht La Fête des Limousines

© Citroën-Forum 2003 - 2019 | adverteren
Facebook