Nog vijf nachtjes slapen!


Nog vijf nachtjes slapen!

Forumlid Robcap reed twee jaar geleden mee in de Alpenrun met zijn groene 2CV. Ondanks een beetje pech tijdens de rit was het duidelijk: met die eend moest gereden worden!

Toen we aan de Alpenrun begonnen, had ik 8400 km gereden met de pas gerestaureerde 2CV die ik al 18 jaar had en na 14 jaar stilstand werd gereanimeerd. Alles werkte wel naar behoren, was mijn idee, maar dit zou toch een serieuze test worden. Tijdens de rit niet echt problemen gehad, behalve de beroemde afgebroken ventilatorpoelie, die vakkundig met het betere bak- en braadwerk werd gerepareerd door de helden van de wegenwacht. Nog wat klein kluswerk onderweg, maar niets ernstigs. Er manifesteerde zich wel een kapotte homokineet, maar we kwamen zonder problemen thuis, gewoon niet te hard door de bochten.
Het reisverslag is hier nog te lezen. 2700 km in 8 dagen door 8 landen! Schitterend!!

In de winter na dit feest heb ik een motor opnieuw opgebouwd, met nieuwe VGS cilinders, 652cc. Ook een gereviseerde bak er achter met Quaiffe differentieel en ook nieuwe aandrijfassen en voorwiellagers. Die waren tijdens de restauratie nog niet aan de beurt gekomen. Dit moet een reisauto worden.
Vorige zomer een testrit met de nieuwe motor naar zuid Frankrijk, met trips door de Pyreneeën naar Andorra. Grotendeels over de route national, heerlijk toeren.

In de herfst 2016, in september en oktober ging onze trip naar IJsland, kamperen met z’n tweeën. Een rondrit van dik 3700 km over het eiland in 3 weken, met 2000 km retour naar Hirtshals. Wat een onvergetelijke ervaring. Dat gaan we nog eens doen, dan met een stop-over van een paar dagen op de Faeröer. Daar in een museum een mooie Kegresse gezien.

Dit jaar nog niet zo gek veel gereden, de Petit Pressé met mijn zoon en afgelopen zomervakantie naar Cornwal voor een stevige wandeling langs de zuid-westkust. Dat was een retourtje Engeland van 2000 km.

En nu zijn we dan klaar voor de Harz. Ik kende voor de start van het Alpenrun-evenement niet veel mensen persoonlijk, maar het bleek zeer aangenaam gezelschap.
Zo aangenaam, dat we niet twijfelden om ons in te schrijven voor de Harz-run. Het belooft een mooie trip te worden.

Reageren op dit artikel kan hier.
tekst en foto’s: Robcap

© Citroën-Forum 2003 - 2018 | adverteren
Facebook