Tussen kinderwagens en snauwende vrouwen


Tussen kinderwagens en snauwende vrouwen

Wat is er met “CitroenAZU” aan de hand? Hoe hij de 30e Salon Champenois in Reims ervaren heeft, blijkt duidelijk uit de titel. Zijn verslag is eens iets heel anders, maar de foto's hebbem er niet onder geleden. Die zijn weer schitterend!

Reims: altijd weer een leuk begin van een nieuw evenementenseizoen. Zoals haast ieder jaar zit ik dat weekend in Parijs en is het maar een klein stukje rijden naar Reims. Tenminste, het zijn vanuit Parijs een stuk minder kilometers dan vanuit Nederland. Dus ook dit jaar sturen we het rode Eendje weer het champagnecentrum binnen.

Het weer is schitterend en dat uit zich in een drukke beurs, misschien wel te druk…Net als vorig jaar is het zo druk dat op het gemak kijken bij een kraampje er haast niet meer bij is. Je wordt door de waggelende massa haast de kraampjes binnen gedrukt. Om over de ongeduldig duwende Fransman die ook vooraan wil staan en je een por geeft maar te zwijgen. En dan is het zo dat tegenwoordig moeder de vrouw ook nog mee moet, inclusief het kroost. Het kroost dan wel het liefst in wandel- of kinderwagen natuurlijk, want dat is wel zo makkelijk in die smalle paadjes.

En pa maar zoeken naar net dat ene onderdeeltje waar hij natuurlijk nauwelijks de kans voor krijgt, omdat ma hem met een geïrriteerde blik maant verder te lopen, omdat de koters beginnen te protesteren. De kinders hebben het namelijk ook wel gezien en beginnen hun onvrede te tonen met een luid gegil en gekrijs, dat pas ophoudt als de opening waar al dit geluid vandaan komt, wordt gevuld met ijs of snoep. Vader is inmiddels ten einde raad en geeft ma een snauw, hetgeen een nog gevaarlijkere blik van haar kant oplevert en waardoor ze zich vervolgens de rest van de dag zal uitspreken over de prijs van de benodigde onderdelen en het nut ervan…

Bovenstaande is de laatste jaren op grote oldtimerbeurzen meer en meer aan de orde, valt me op. Als getrouwd man valt het volgens mij niet mee je autohobby uit te oefenen. Mijn advies is dan ook: laat je vrouw thuis en je koters al helemaal, zeker wanneer ze zelf nog niet kunnen lopen. Ze hebben mijns inziens niets op zo’n beurs te zoeken en lopen alleen maar in de weg en verzieken je dagje uit. Ga lekker alleen of met je autovrienden naar zo’n beurs, zodat je heerlijk overal op je gemak kan kijken, over van alles en nog wat kan ouwehoeren en beleef weer eens een echt leuke dag. Als bijkomend voordeel worden de paden dan aanzienlijk leger en kan iedereen misschien weer rustig kijken naar al het moois dat wordt aangeboden zonder dat je hielen en enkels aan bonken worden gereden door zo’n geërgerde heks met een kinderwagen.

Natuurlijk is dit wat gechargeerd, maar toch vraag ik me serieus af als ik zo vanaf de zijlijn eens kijk naar al die stumperds die door hun vrouw worden afgezeken, omdat ze met hun hobby bezig zijn, wat het nut is van de aanwezigheid van die vrouw op een beurs zoals Reims. Nu lijk ik vast een azijnpisser, maar ik geniet desondanks; wees niet bevreesd. Het is voor mij in ieder geval niet zo’n irritatiepunt dat ik de beurs niet meer zal bezoeken, sterker nog, ik vind het heerlijk om in het zonnetje tussen het oude ijzer door te lopen en tegelijkertijd naar mensen te kijken, zelfs als ze worden afgezeken door hun partner.

Bijval of protest? Daarvoor is ruimte in het topic 30e Salon Champenois.

tekst en foto’s: CitroenAZU

© Citroën-Forum 2003 - 2018 | adverteren
Facebook