Tweejarig DS-TT onthult plannen 2017


Tweejarig DS-TT onthult plannen 2017

Stichting DS Technisch Team is twee jaar terug opgericht door enthousiaste Citroën-rijders om technische kennis van de DS te behouden en te verspreiden. Om die doelen te realiseren, zijn er ook in 2017 weer veel activiteiten: duidelijke films en leerzame cursussen.

Twee jaar DS-TT
DS Technisch Team is begin 2015 gestart door een enthousiaste groep vrienden om technische kennis van de Citroën DS te behouden en te verspreiden. Inmiddels is het onafhankelijke DS-TT verankerd in een stichting. Vanaf het begin krijgen wij veel steun van Citroën-Forum.nl.  Het is ook bemoedigend dat we veel volgers hebben via onze nieuwsbrief, Facebook, YouTube en het Citroën-Forum. Er zijn 19 instructiefilms op YouTube gepubliceerd, die in totaal 58.000 keer zijn bekeken. De meeste films zijn Engels ondertiteld en gaan over de hele wereld. Er komen reacties uit landen in Europa, maar ook uit Thailand, Indonesië, Australië en Zuid-Afrika. Op initiatief van een Franse volger worden de films sinds kort ook Frans ondertiteld. DS-TT heeft een veelzijdig cursuspakket ontwikkeld, dat goed bezocht wordt. Op uitnodiging van de DS-SM Club Belgium hebben wij de cursus DS en hydraulique ook in Brugge gegeven. Via onze vraagbaak .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) krijgen wij regelmatig technische vragen. Bijna altijd kunnen wij die beantwoorden en zo niet, dan zoeken wij iemand in ons netwerk die het antwoord wel weet. Bij de 16e ICCCR in De Steeg organiseerde DS-TT de voorbereiding en de uitvoering van de noodgarage.

DS-TT in 2017: CitroMobile
Uiteraard staan wij op 6 en 7 mei van dit jaar weer op CitroMobile. CitroMobile vernieuwt en daarom zijn wij uitgenodigd om wat speciaals te doen. Wij zullen met een lage brug in de verkoopstraat staan. Op die brug zullen wij diverse technische demonstraties geven, niet alleen aan de DS maar ook aan andere Citroën-modellen. Ook kunnen wij op verzoek van bezoekers een kort onderzoek aan hun auto doen. Denk aan een probleem waar je steeds niet uit komt, daar kunnen wij met onze expertise naar kijken. Via onze e-mail .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)  kan je je hiervoor al aanmelden. Wij nemen dan contact met je op.
Ben je op CitroMobile een leuke auto tegengekomen, maar wil je die voor je tot aanschaf overgaat door een deskundige laten bekijken? DS-TT helpt je!

DS-TT in 2017: YouTube-films
Wij gaan door met het maken van instructiefilms. Deze gaan tot nu toe allemaal over de Citroën ID/DS. Ons streven is om elke twee maanden een nieuwe film uit te brengen. In de planning voor dit jaar staan de volgende onderwerpen: vervangen koppakking, vervangen koppeling, demontage en montage voorruit, verversen LHM. Hou het forumtopic DS-TT-films: het complete overzicht in de gaten.

DS-TT in 2017: cursussen
Een ander speerpunt van DS-TT is het geven van technische cursussen. Deze gaan met name over de DS, maar ook andere Citroën-rijders kunnen veel van deze cursussen leren.

+ DS en injectie, 8 april 2017: meld je snel aan!
Wij leggen uit hoe het injectiesysteem van de DS en SM werkt. We beginnen met theorie, maar minstens zo belangrijk is het praktische deel. Met een werkende opstelling en meetapparatuur (o.a. een oscilloscoop) laten wij zien hoe het systeem werkt. Uiteraard gaan wij ook uitgebreid in op het opsporen van storingen.

+ DS en motorrevisie, 10 juni 2017
In theorie en praktijk leggen wij de ins en outs van een motorrevisie uit. Hoe werkt een motor eigenlijk? Waar moet je bij revisie op letten, wat kan je zelf en wat kan je beter uitbesteden? In de middag monteren we met elkaar een motorblok en leggen wij uit waar je op moet letten en wat er mis kan gaan.

+ DS en France: 30 aug t/m 3 sep 2017
‘Valogne’ is inmiddels een begrip. Een basiscursus techniek en aansluitend voer je een 10.000-kilometerbeurt uit aan je eigen auto. Maar ook: een unieke sfeer, geweldige diners, mooie lange avonden in een Frans kasteel. Kortom: een evenement om niet te missen! Het totaalpakket is al volgeboekt. Toch is het zinvol om je op te geven, want we leggen een wachtlijst aan en kunnen ook nog enkele aangepaste pakketten aanbieden.

+ DS en carrosserie, 21 en 28 oktober 2017
Deze cursus duurt twee dagen. Op dag 1 wordt veel theorie verteld over plaatwerken, lassen, plamuren, strak maken, schuren, etc. De opzet van deze cursus is flexibel, zodat ingegaan kan worden op specifieke vragen van de cursisten. Dag 2 is meer praktijkgericht: oefenen met lassen, uitdeuken, plamuren, strak maken en schuren. Uiteraard is deze cursus interessant voor elke Citroën-rijder.

+ DS en hydraulique, 18 en 25 november 2017
In deze tweedaagse cursus worden theorie en praktijk van het hydraulische systeem van de DS uitgelegd. Meerdere werkende modellen maken het systeem in practica nog inzichtelijker. Het doel van deze cursus is dat je begrijpt hoe het systeem werkt, maar belangrijker dat je een storing op kan zoeken en verhelpen. Hoe vind je de oorzaak van een verhoogde pompfrequentie, hoe test je de bollen, hoe vervang je een lekzak, waar moet je op letten bij het verversen van de hydraulische vloeistof? Deze cursus is interessant voor elke rijder van een Citroën met een hydraulisch systeem.

Reageren en doneren
Wij verheugen ons op reacties. Die kun je plaatsen in ons algemene topic over DS-TT. Ben je meer iemand van daden dan van woorden? Vind je dat we je goed geholpen hebben? Dan mag je natuurlijk ook doneren aan de Stichting DS-TT te Utrecht (KvK 63812940) op IBAN NL41 INGB 0006 9566 07.

tekst en foto’s: Stichting DS-TT

© Citroën-Forum 2003 - 2019 | adverteren
Facebook