Wat te doen in de herfst?


Wat te doen in de herfst?

Blegh, het is weer herfst hoor. Regen, wind, nog even en de NS gaat geheid zich verontschuldigen voor bladeren op de rails. Wat te doen met dit weer?

Nou, je kan bijvoorbeeld naar een museum gaan in Luxemburg. In Diekirch zit een heel leuk klein museum waar je je terug in de tijd kan wanen. Een mooie verzameling oude auto’s, motorfietsen, werktuigen en andere oude voorwerpen uit het verleden. Dit geheel is ondergebracht in een mooi oud fabriekspand.

De collectie wisselt wel een beetje, dit jaar werd er extra aandacht besteed aan het jubileum van de inmiddels 70 jarige 2CV. Bovenin het museum vind je overigens een etage geheel gewijd aan de gelijknamige bierbrouwer uit Diekirch. Verwacht dat je ongeveer 2 uur bezig bent met het museumbezoek.

Dus als je zin hebt om wat mooie auto’s te gaan bezoeken, stap in je wagen en knal naar Luxeumburg! Even goedkoop tanken, een museum bezoeken en weer terug! Heb je morgen bij de koffieautomaat een beter verhaal dan je collega die bij z’n schoonmoeder op de koffie is geweest..

Adres:
Conservatoire National de Vehicules Historiques.
20-22 reu de Stavelot L-9280 Diekirch Luxembourg.
Of klik hier.

Reageren op dit artikel kan hier.
Tekst: Nielsje, foto’s: Gerard, Nielsje

 

 

 

 

© Citroën-Forum 2003 - 2019 | adverteren
Facebook