Midwinterrit, 2CV Club Winschoten, Eext, 29 mrt 2015
RensKorevaar
> 17000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 17339
Geregistreerd: 15-10-2006

Gepost: 14 maart 2015 01:56 AM

van de voorpagina

Een midwinterrit in het voorjaar

Een midwinterrit die niet in de winter plaatsvindt, een 2CV-club die ook andere Citroëns en zelfs niet-Citroëns uitnodigt; dat maakt nieuwsgierig. De 2CV Club Winschoten blijkt de club te zijn waar niets moet, maar alles mag, zolang het maar gezellig is. Daar in en om het Drentse brinkdorp Eext wordt het op zondag 29 maart heel gezellig, dus meld je snel aan!

De 2CV Club Winschoten is anders dan alle andere Nederlandse Citroën-clubs. Er zijn modelspecifieke clubs, er zijn regionale clubs, maar er is slechts één modelspecifieke, regionale club en dat is de 2CV Club Winschoten, dé 2CV-club van het noorden, zoals de website zegt. Nu moet je die definitie niet al te letterlijk nemen, want deze club is vooral gezellig. De 2CV is het thema, maar de club is helemaal niet wars van variaties. Naar clubevenementen komen ook leden in andere Citroëns en komen zelfs niet-leden in niet-Citroëns, als die mensen maar gezellig zijn!

Volgens bestuurslid Victor Hund is die verscheidenheid helemaal geen probleem. Mensen die oude auto’s leuk vinden, delen een passie en kunnen met elkaar overweg, ook als de één een 2CV heeft en de ander een Daf 33. Stiekem zijn de 2CV’s bij de clubevenementen wel in het voordeel, want daar in het noorden ligt nog weleens een zandweggetje wat de 2CV toch makkelijker pakt dan veel andere klassiekers.

De Midwinterrit kent binnen de club een lange traditie. Al enkele jaren wordt deze in maart gehouden, zodat de opkomst beter is. De rit is uitgezet en voorbereid door bestuurslid Michiel Doevendans. Hij heeft zich niet met half werk tevredengesteld. Lees maar wat er op de website van de club staat: “De afspraken voor de midwinterrit van 2015 zijn alweer gemaakt. Deze keer gaan we naar het Drentse landschap en zullen we te gast zijn bij hotel-restaurant “De Rustende Jager” in het prachtige Eext. Het belooft een mooie rit te worden: thee en koffie bij aankomst zijn van de club, bolletje-pijltje-systeem, bikkelroute en watjesroute, opdrachten voor in en uit de auto, bos, heide, slingerweggetjes, rustieke/idyllische/pittoreske Drentse dorpjes, patat of bitterballen bij aankomst, gezelligheid, nog meer gezelligheid en… nieuw deze keer: gegarandeerd een minimale opkomst van 20 auto’s!”

Hoe kan een organisator van een rondrit al in zijn uitnodiging een minimale opkomst beloven? Daar komt de gezelligheid en de ruimhartigheid van de club om de hoek kijken: ”U maakt ontzettend veel reclame voor deze geweldige rit, sleept vrienden, kennissen, vage kennissen, kennissen van kennissen, familie, buren en noem maar op mee naar deze fantastische happening. Geen beschikking over een 2CV? Een wat nieuwere Citroën is ook van harte welkom. Is ook dat wat lastig: een andere oldtimer is ook altijd leuk om te zien. Volvo 145? Geen probleem! Peugeot 404? Fantastisch, kom maar op!”

Aan dat reclame maken doet Citroën-Forum.nl natuurlijk graag mee. Forummers kunnen meerijden met hun 2CV, een andere Citroën en zelfs met een niet-Citroën! Deelname, inclusief een kop thee of koffie, kost slechts vijf euro. Je hebt nog tot zaterdag 21 maart de tijd om je aan te melden. Op de website 2cvclubwinschoten.nl lees je hoe dat in zijn werk gaat. Zou je al te vroeg je bed uit moeten om op zondag 29 maart om 11 uur in Eext te zijn, dan kun je in “De Rustende Jager” overnachten. Uitgever, schrijver, politicus, vrijmetselaar en vrijbuiter Jacob van Lennep heeft de herberg al in 1823 beschreven.

tekst: RensKorevaar, foto’s: herbergderustendejager.nl

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
vicsevents
< 100 berichten
Rank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 55
Geregistreerd: 02-04-2006

Gepost: 15 maart 2015 12:39 PM
  [ # 1 ]

Laatste nieuws:

Volgens de organisatie zijn er nog enkele deelname plekken beschikbaar! De route is klaar en beloofd (op papier) zeer uitdagend te worden. Gezien de voorgaande edities wordt dat dus goed voorbereiden voor zowel bestuurder, navigator als 2cv (of anders)

Meld je dus snel aan voor deze leuke rit bij de mooiste 2cv club van Noord Nederland.

Extra !! We pakken als club echt uit. Elke deelnemer krijgt een rallyschildje van de Midwinterrit!!

ik zeg: tot de 29e!

Citroen roule bien!!!

Profiel  
 
Penny Lane
> 11000 berichten
RankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRankRank
Avatar
Totaal aantal Berichten: 11626
Geregistreerd: 06-05-2007

- Xantia TD SX
Gepost: 29 maart 2015 09:00 PM
  [ # 2 ]

Van de voorpagina

Midwinterrit 2CV-Club Winschoten

Het is een zondag achter in maart en het spoelt van de regen. Het waait zo hard dat de kraaien lopen. Een oog komt ’s ochtends lodderig op een kier en de geluiden van een echte, onversneden herfstdag dringen tot je door. Wat is er dan leuker dan een fijne puzzeltocht met een 2CV?

Dat ongeveer moeten de 20 deelnemende equipes aan de Midwinterrit van de 2CV Club Winschoten hebben gedacht toen ze hun Eenden en Dyanes, een AX, een Axel, een DS en een XM naar buiten reden. Met dit soort weer is het helemaal niet vervelend om met zo’n drijfsijs onderweg te zijn. Hoewel te titel van het evenement misschien meer sneeuwjacht en ijzel doet verwachten. De Midwinterrit is wegens de hekel aan pekel en het veilig opgeborgen staan van diverse A-types tijdens de winterse overgangsregelingsmaanden al sinds een paar jaar verschoven naar het vroege voorjaar. En omdat maart nou eenmaal zijn staart roert, bezoeken we het Drentse esdorpenlandschap op een bijzonder druilerige dag.

De Midwinterrit dankt zijn titel dan ook aan het feit dat de rit lang geleden nog gewoon midden in de winter werd verreden, toen 2CV-eigenaren ook nog overwegend geneigd waren om ’s winters gewoon door te rijden. De rit wordt al sinds 1999 verreden en is dit jaar een lustrumuitgave: het huidige organisatieteam heeft z’n vijfde rit uitgezet.

De rit zelf verloopt volgens het bolletje-pijltje principe, en hoewel ongetwijfeld vlekkeloos uitgezet, is vlekkeloos rijden er niet bij. Dat geldt zeker voor de teams die de bikkelroute aandurven. De leem- en zandpaden op de Hondsrug zijn maar amper begaanbaar. De equipe van de redactie, noodgedwongen onderweg in een Ford Capri, heeft er dan ook maar één genomen. Terecht, blijkt later: de ervaren offroaders van team Brons hebben het met hun lichtblauwe Dyane, met aanzienlijk meer bodemvrijheid, maar net gered door de derde ‘rallye-stage’.

Onderweg worden stempels gehaald, vragen beantwoord en kunnen punten worden verzameld met opdrachten zoals het ringsteken en bouten & moeren lossen en vastdraaien onder tijdsdruk. De uitslag van de rit, want een competitie is het natuurlijk wel, wordt niet op tijd bepaald maar op behaalde punten. De redactie-equipe is ruimschoots onvoldoende ervaren om netjes in de middenmoot te eindigen. Het team is ook maar n keer verdwaald, maar omdat de rit in het werkgebied van ondergetekende verreden werd is dat door een paar snelle beslissingen zonder hapering opgelost.

De rit was open voor deelname met A-types en andere Citroëns en wat er verder allemaal interessant was. De Ford van ons eigen team en een Volvo 145 waren de enige deelnemers zonder Chevrons, hoewel organisator Michiel aangeeft dat ook in de toekomst deelname voor andere interessante auto’s waarschijnlijk open blijft. Dat, en het feit dat opgave vooraf tegenwoordig bij de inschrijving hoort, heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het aantal deelnemende equipes van zeven naar 20 is opgelopen. Een resultaat waarmee de organisatie dan ook uiterst tevreden is. Een belangrijk verschil met voorgaande jaren is dan ook dat je nu de ander teams ook onderweg nog eens tegenkomt. Met als gevolg dat het makkelijk is om met elkaar te verdwalen… Maar ook om met elkaar bij een van de in de route opgenomen horecagelegenheden te ‘dikkedakk’n’. Want het gaat uiteindelijk om de gezelligheid!

Na een prachtige, doch tamelijk natte, rit langs Drentse dreven is het goed toeven in café De Rustende Jager in Eext, waar tijdens een gezellige nazit de prijzen worden uitgereikt. Met als winnaars het verraste Team Brons: meedoen voor de fun, daar grote hoeveelheden van beleven en thuiskomen met de wisseltrofee die sinds 2003 wordt verstrekt. Beter kun je een verregende zondag toch niet besteden?

Weer of geen weer, midwinter of geen midwinter: de Midwinterrit van de 2CV Club Winschoten is een aanrader voor iedereen die van een ontspannen tocht met een competitief element houdt. Het is ook nog eens een uiterst aangename manier om het oldtimerseizoen af te trappen. Kortom, een evenement om een plekje voor in te ruimen in de agenda van 2016!

Tekst en foto’s: Penny Lane

Doneer, zo blijven we draaien! 
Een tip voor de kalender? Een bijdrage voor de voorpagina? Schrijf .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)!

Profiel  
 
 
 
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook