Wie is Dr Danche van nuancierds.fr?

Wie is Dr Danche van nuancierds.fr?


De site nuancierds.fr is al 12 jaar dé referentie voor de kleuren en veel andere details van de ID/DS. Je kunt je er beperken tot plaatjes kijken, maar als je het Frans beheerst, kun je er ook genieten van de heerlijk droge commentaren van zijn maker, Dr Danche. Wie is die Dr Danche eigenlijk?


lees meer
De CX, Franka en de tekenaar

De CX, Franka en de tekenaar


Ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Citroën in 1994 werd een bijzondere tentoonstelling georganiseerd: De fraaie lijn : Citroën in de strip. Een keur aan striptekenaars leverde tekeningen waarin de Citroën prominent in beeld is. Henk Kuijpers maakte voor de tentoonstelling een aangepaste versie van het achterplat van zijn creatie Moordende concurrentie van stripheldin en sekssymbool Franka.


lees meer
Wonderlijke XM’s uit China

Wonderlijke XM’s uit China


In 1996 en 1997 werden er in China in kleine aantallen XM’s en Xantia’s geproduceerd. Allemaal leuk en wel, denkt de lezer nu, maar wat moeten we ermee? Wel, er zijn twee rare zaken met deze auto’s van 20 jaar geleden: Ze heetten allebei ‘XM’ en ze werden eigenlijk toch niet in China gemaakt. Kenner van de Chinese markt Tycho de Feijter schreef er in 2012 het volgende over:


lees meer
CitroMobile vernieuwt

CitroMobile vernieuwt


CitroMobile is wereldwijd bekend als dé beurs voor Citroëns en onderdelen, en is dé ontmoetingsplaats voor Nederlandse Citroën-clubs. Hoe hou je een winnend concept fris? Door te vernieuwen! Daarom komt de 23e CitroMobile op 6 en 7 mei 2017 in Vijfhuizen met diverse nieuwe activiteiten.


lees meer
De gewonnen Winter Trial

De gewonnen Winter Trial


Joost “AZAM6” heeft deelname aan de Winter Trial gewonnen. Hij rijdt samen met Niko “FLYING DUCKMAN” in een 2CV AZAM 6. Ze moeten in de ijzige koude aantreden tegen echte rallymonsters van Porsche en Jaguar met grotere motoren en sterkere kachels. Als dat maar goed gaat!


lees meer
De Restauratie: Dinky’s DS19

De Restauratie: Dinky’s DS19


De DS. Misschien wel de meest aanbeden auto die Citroën ooit heeft gemaakt. Maar er is iets wat we vaak vergeten aan een DS. Een DS is voor een citrofiel als gaffertape voor een podiumtechnicus: als je even niet oplet trap je erin en volgt je er een naar huis.


lees meer
CitroMuseum Castellane breidt uit

CitroMuseum Castellane breidt uit


Het CitroMuseum in Castellane staat sinds 2005 bekend om zijn grote collectie Citroëns in nieuwstaat. We hebben de eigenaar Henri Fradet gevraagd wat hem tot verzamelen aangezet heeft en of er nog plannen zijn. Die zijn er: dit jaar wordt een grote uitbreiding met youngtimers gerealiseerd.


lees meer
Per Jumpy door Marokko 10

Per Jumpy door Marokko 10


De Marokko-reis van Kees “Visa GTI 115” nadert zijn einde. We rijden de laatste volledige etappe in Marokko, beleven zenuwslopende grenscontroles met veel theater, halen op het nippertje de veerboot naar Spanje en gunnen de Jumpy daar op een mooie camping eindelijk een weekje rust.


lees meer
C-Aircross concept

C-Aircross concept


Vandaag onthult Citroën het studiemodel C-Aircross, dat vanaf 7 maart op de beurs van Genève te zien zal zijn. Deze nieuwe kijk op de mini-SUV brengt ons een stoer uiterlijk, een fris interieur en techniek die het leven vergemakkelijkt. De nieuwe C3 Aircross lijkt bijna productierijp te zijn.


lees meer
Citroën-kalender februari 2017

Citroën-kalender februari 2017


Februari, in België proberen sommigen een maand zonder alcohol te leven... Gelukkig moeten wij niet zonder Citroën leven, of zouden we het ook eens proberen? Dat kunnen wij niet, het liefst gaan we op pad met onze voiture, hoe verder, hoe liever. Naar waar? Daarvoor is er... de kalender!


lees meer
© Citroën-Forum 2003 - 2017 | adverteren
Facebook