Citroën C-Zero Nieuws


Heer Anton C-Zeroot

Heer Anton C-Zeroot


Elektrisch rijden wint slechts langzaam aan populariteit, toch heeft het potentieel. De Citroën C-Zero maakte eerder forumtesters hogervp en waterman al enthousiast. Xavier en Antonin bewezen met hun Electric Odyssey dat je ermee rond de wereld kunt rijden. Heer Anton is al na de eerste aanraking met de potmeter begeesterd en doet daarvan op eigen wijze verslag.


lees meer
C-Zero rijden en goede doelen steunen

C-Zero rijden en goede doelen steunen


De Citroën C-Zero maakt het mogelijk om auto te rijden zonder schadelijke stoffen uit te stoten, voorwaar een goed doel. Forummer epafroditus (buiten het forum bekend als Marien Zonnenberg) is Nationaal Kampioen Citronees geworden en heeft daarmee zo’n C-Zero in de wacht gesleept. Hij gaat hem verkopen en van de opbrengst nog meer goede doelen in India, Thailand en Oeganda steunen. Welke avantgardistische forummer helpt hem daarbij?


lees meer
Electric Odyssey volbrengt Japanse etappe

Electric Odyssey volbrengt Japanse etappe


Na zijn doortocht van de Verenigde Staten heeft de Elektrische Odyssee nu ook zijn tweede etappe volbracht: Japan. De ster van deze allereerste wereldreis in een elektrische seriewagen is de Citroën C-Zero die in het land van de rijzende zon 1.200 kilometer aflegde. Mogelijkheden genoeg voor de twee bemanningsleden om zich te laten onderdompelen in de Japanse cultuur, maar ook om dankbaar gebruik te maken van de talrijke snellaadpalen die het land rijk is.


lees meer
Citroën en de Croisière Verte

Citroën en de Croisière Verte


Tachtig jaar nadat de Croisière Jaune tot een goed einde is gebracht, is een reis om de wereld in een volledig electrische Citroën C-Zero van start gegaan. Twee jonge avonturiers hebben hun reis zelf Electric Odyssey gedoopt, maar in de Franse media wordt van de Croisière Verte gesproken. De twee hopen hun autootje iedere avond bij mensen die langs de route wonen aan het stopcontact te mogen aansluiten en zo in 200 dagen 25.000 kilometer te kunnen afleggen.


lees meer
C-ZERO, spaarvarken of racemonster?

C-ZERO, spaarvarken of racemonster?


Voor onze CiFoTest hebben we deze keer het kleinste buitenbeentje uit de Citroënfamilie gekozen, de C-ZERO. Het volledig elektrische stadswagentje inspireerde ons tot een unieke dubbeltest. Een auto, twee gedachten. Een rasechte petrolhead tegenover een doorgewinterde boekhouder. Wie haalt er het meeste rijplezier uit Citroëns Zero-emission-aanbod?


lees meer
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook