Citroën BX Nieuws


Eerste hulp bij Citrofilie

Eerste hulp bij Citrofilie


De BX is in vele fraaie kleuren geleverd, maar dit prachtige Bleu Memphis spant misschien wel de kroon. “KoenB” verhaalt in zijn bijzondere stijl hoe hij door de knieën ging voor een BX 16 TZi uit 1990 met ruim vier ton op de teller. Wat moet een jonge jongen met zo’n oude vrouw?


lees meer
Gelezen: BX - Voici la nouvelle Citroën

Gelezen: BX - Voici la nouvelle Citroën


Dit is het vijfde boek van Uitgeverij Citrovisie. Na de Visa, Axel, CX en de A-types uit Vorst komt nu de BX aan de beurt. Inmiddels is een kwaliteitsstandaard bereikt die ervoor zorgt dat we het nieuwe BX-boek vol ongeduld uit de handen van de postbode grissen.


lees meer
Ins Blaue Hinein

Ins Blaue Hinein


De Citroën BX, jarenlang de meest verguisde bollenbak van alles uit Parijs en Rennes, is nu als liefhebbersauto aan een opmars bezig. Of je daar in het algemeen blij mee bent of niet, dit exemplaar kan voor de autoliefhebber alleen maar goed zijn: een prachtig first-year model in een zeldzame kleur.


lees meer
BX Trucking!

BX Trucking!


De BX wordt eindelijk een Citroën die in handen van echte liefhebbers thuishoort. Maar wat maakt een liefhebber? Waar velen hun BX liefst zo origineel mogelijk zien, is forummer Nanko meer een liefhebber van wat het niet van de tekentafel af gehaald heeft. Hoewel: hoeveel origineler dan een BX Utilitaire kan het worden?


lees meer
Marcello Gandini vertelt over de BX

Marcello Gandini vertelt over de BX


Onlangs stond hier de oproep om vragen in te sturen die Thijs van der Zanden aan de ontwerpers van de BX moest stellen voor zijn nieuwe, Nederlandstalige BX-boek. Aan Marcello Gandini, die destijds bij Bertone in opdracht van Citroën de eerste lijnen van de BX zette, heeft Thijs veel wetenswaardigs ontlokt.


lees meer
© Citroën-Forum 2003 - 2024 | adverteren
Facebook